İSTANBUL (AA) - Maltepe'de çocuk kaçırmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla sokakta darbedilen ve gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden şüphelinin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı.

Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Bağdat Caddesi'nde çocuk kaçırmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla vatandaşlar tarafından darbedilen ve polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonra da rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden şüpheli G.B'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, olayın gerçekleştiği yerdeki iş yerlerine ait kamera kayıtları incelemeye alındı.

Kamera kayıtlarının incelemesi sonucunda olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheliler A.K.B, E.İ. ve A.T, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından sorgulandı.

Savcılık, ifadelerini aldığı şüphelilerden A.T'nin serbest bırakılmasına karar verdi.

Diğer şüpheliler A.K.B. ve E.İ. ise "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçunu işledikleri iddiasıyla sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, civardaki iş yeri kameralarıyla G.B'nin kaçırmaya çalıştığı iddia edilen çocukların ailesine ait iş yerlerindeki kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiği bildirildi.