İngiltere’de iş kurmak isteyen 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sektör kısıtı, sermaye limiti, eğitim seviyesi, tecrübe süresi, İngilizce  bilme seviye şartı olmaksızın Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu yapabilir ve İngiltere’de yeni  bir yaşam fırsatına sahip olabilirler.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi, oldukça avantajlı bir İngiltere vizesi türüdür. Bugüne kadar İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi başvuru yapan binlerce Türk işletmesinin kurulmasını sağlamıştır.

Ankara Antlaşması Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

İngiltere’de iş kurma izni veren İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi’nde başvuru sahiplerinin kendi işini yapabilecek düzeyde olduğunu gösterebilmesi gereklidir. İngiltere'de yapılacak iş kolunda serbest meslek sahibi olarak kendi işini kuracak olmak, İngiltere’de iş kuracağınız meslekte deneyim sahibi veya eğitim almış olmak bu kriterlere verilecek örneklerin başında gelir. Yapılacak işten kâr elde edene dek İngiltere'deki kurulacak işin kurulabilmesine ve devam ettirilebilmesine yetecek seviyede sermaye sahibi olunması, İngiltere'de yapılacak işin devamlılığını sağlayabilecek, başvuru sahibinin ve varsa bağımlılarının (eş ve çocuklar) yaşam masraflarına yetecek miktarda kâr elde edebilecek olunması diğer önemli kriterler arasındadır. İngiltere’de işini ve yaşamını sürdürebilecek kadar İngilizce bilgisine sahip olmak da ikna edici ve inandırıcı bir başvuru dosyasının hazırlanmasını sağlayacaktır.

Ankara Antlaşması Vizesi Başvurusunda Hangi Belgeler Gerekir?

- Mesleki yeterlilik/tecrübe bilgisi gösterir belgeler,

- Yapılacak iş için kaynağı belli olan sermayeyi gösteren banka evrakları ve varsa dekontlar,

- Yapılacak işte kişinin başkasına muhtaç olamadan konuşabileceği seviyede İngilizce bilgisini gösteren sınav belgeleri,

- Kişiye ve yapılacak işe özgü hazırlanan; pazar ve fiyat araştırmaları, rakip analizleri, nakit dönüşüm tabloları, bilanço ve projeksiyonlar, kâr-zarar hesaplamalarını içeren başvurunuzun olumlu sonuçlanmasında baş rol oynayacak iş planı.

Ayrıca Ankara Anlaşması vizesi başvuru şartları konusunda detaylı bilgi için tıklayınız.

CSS Legal yorum ve analiz gerektiren iş planının hazırlanması aşamasında da  başarıyla hizmet vermektedir.

Yukarıda belirttiğimiz belgelerin tamamı şart olmamakla birlikte her başvurunun kendine has gereklilikleri olmaktadır.

Çalışma Şeklinizi Siz Belirleyin!

Ankara Antlaşması Vizesi başvurularında işi yalnızca “serbest meslek” sahibi olarak yapma şartı olmasına rağmen işi yapma şeklini başvuru sahipleri kendileri belirleyebiliyor.

- Evden (home-office) çalışmak,

- Seyyar/mobil olarak işi yapmak,

- Yeni bir şirket/işletme kurmak,

- Var olan bir şirketi/işletmeyi devralmak,

- Bir şirketin işletme haklarını devralmak,

- İşi tek başına ya da ortaklık kurarak yapmak tamamen sizin seçiminize kalmış.

Ankara Antlaşması Vizesiyle Yapılacak İşler Nelerdir?

İngiltere’de Ankara Anlaşması Vizesi ile yapılabilecek işlere bakıldığında oldukça geniş bir yelpaze karşımıza çıkar. Bu vize türüyle sıfırdan kendi alanınızda markanızı kurarak İngiltere’de yepyeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Lokanta ve kebapçılıktan yazılıma, öğretmenlikten ayakkabı boyacılığına, tekstilcilikten pastacılığa, mimarlıktan kuaförlüğe, iş danışmanlığından tekstilciliğe, bahçıvanlıktan müteahhitliğe, gayrimenkul danışmanlığından cafe-restoran işletmeciliğine, tesisatçılıktan boyacılığa ve daha bir çok serbest meslek sahibi olarak yapabilecek meslekte iş kurmayı mümkün kılan Ankara Anlaşması Vizesi, başvuru sahiplerine bir çok fırsat sunuyor. Örneğin yazılımcı iseniz kendi projenizi hayata geçirerek ister freelance (home office) isterseniz de şirketinizi açarak işlerinizi yürütebilirsiniz.   Ek olarak  bir restoran açıp işletebilir, tekstil ile ilgileniyorsanız e-ticaret üzerinden satış yapabilir ya da bir mağaza açabilirsiniz.    İngiltere’de yaygın olarak yapılan bir diğer meslek  ise erkek-kadın kuaförlüğü ve güzellik merkezi hizmetidir.  Bunlar dışında farklı alanlarda bir çok  işi serbest meslek sahibi olarak icra edebilir ve bu mesleklerin hangileri olduğuyla ilgili de CSS Legal danışmanlarından destek alabilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi Ne Kadar Zamanda Sonuçlanır?

Ankara Anlaşması Vizesi başvuruları, başvuru sahiplerinin dosyalarını tamamlaması ve randevusunda biyometrik bilgileri ile teslim etmesi sonrasında ortalama 3 ay (90 gün) içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre başvuruları değerlendiren İngiltere Konsolosluğu’nun yoğunluğuna bağlı olarak daha kısa da olabilir. Ayrıca halihazırda İngiltere’de İngiltere turist vizesi, İngiltere ziyaretçi vizesi, İngiltere öğrenci vizesi, İngiltere çalışma vizesi, İngiltere iş vizesi, İngiltere evlilik vizesi, İngiltere yerleşim vizesi kategorilerinde bulunan Türk vatandaşlarının İngiltere’de bu bahsedilen kategorilerden birisiyle bulundukları sırada İngiltere de iş kurmaya karar vermeleri halinde bu başvuru Türkiye’den yapılabileceği gibi, İngiltereden de yapılabilecek olup, İngiltereden yapıldığında ise başvurunun yapılması ile sonuç alma arasında yaklaşık süre 6 aya kadar uzayabilmektedir.  Yine burada da vize vermede yetkili İngiliz makamlarının yoğunluk durumuna göre bu süre uzayabilir veya daha kısa sürede de sonuç alınabilir. Yani Ankara Anlaşması Vizesi başvuruları hem Türkiye’den hem de İngiltere’den yapılabilir.

Ankara Anlaşması Vizesi Süresi ve İngiltere Vatandaşlığı

İngiltere’de yeni bir yaşam fırsatı sunan Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu yapan başvuru sahiplerinden dosyası ikna edici bulunanlara verilen ilk vize 1 yıldır. Bu 1 yıllık geçici oturum izni bitmeden İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi uzatma başvurusu yapılarak 3 yıllık veya daha kısa süreli geçici oturum izni alınabilir. Ankara Anlaşması Vizesi uzatma süreleriyle toplamda 5 yıl İngiltere’de yaşayan bireyler süresiz oturum başvurusunda bulunabilir. İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi süresiz oturum izni ile İngiltere’de en az 1 yıl yaşayan yani toplamda Birleşik Krallık’ta 6 yıl yaşayan, gerekli başvuru şartlarını sağlayarak İngiltere vatandaşlığı başvurusunda da bulunabilir.

Ankara Anlaşması Vizesi Sahibinin Aile Üyelerinin Sosyal Hakları Neler?

İngiltere Ankara Anlaşması kapsamında başvuru yapan kişilerin eşi ve 21 yaş altındaki çocukları, aile birliğinin sağlanması için Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi başvurusunda bulunabilir. Bu kapsamda vize alan bağımlı çocuklar İngiltere’de devlet okullarına gidebilir, İngiliz makamlarınca belirlenmiş çalışma yaşını (16 yaş ve üzeri) sağlayan çocuklar herhangi bir işte çalışabilirler. Bağımlı eşler ise, eğitim alabilir, istediği işte çalışabilir veya Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bulunarak kendi işini kurabilir. Ayrıca Ankara Anlaşması vizesi ile İngiltere’de eğitim almak için CSS Legal ile aynı çatı altında bulunan yurt dışı eğitim firması Student Portal International uzmanlarından eğitim programları ve İngiltere dil okulları ile ilgili destek alınabilir.

Ankara Anlaşması Vizesi ile İngiltere’de Sağlık Hizmetlerinden Yararlanılabilir Mi?

Ankara Anlaşması Vizesi sahibi bireyler İngiltere’de sağlık hizmetlerinden serbestçe faydalanabilecektir. Yani kişiler, Ankara Antlaşması Vizesi ile Immigration Health Surcharge (sağlık harcı) ödemeye gerek olmaksızın İngiltere’de sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanılabilirler.

Ankara Anlaşması Vizesi Reddedilirse Ne Yapılabilir?

İngiltere’den ya da Türkiye’den başvuru yapılabilen İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi başvurusu sonucu olumsuz olan başvuru sahiplerinin idari itiraz (Administrative Review) ve yeniden değerlendirilme başvurusu (re-consideration) hakkı bulunmaktadır. İdari itiraz hakkı, yalnızca başvuruyu değerlendiren vize memurlarının hataları için idareye yapılabilmek üzere kullanılabilir. Başvuru dosyasında bulunmasına rağmen değerlendirilmeye alınmayan bir belge veya vize memurunun gözünden kaçan bir bilgi sebebiyle Ankara Anlaşması Vizesi reddi verilmiş olması idari itiraz hakkının kullanılabilmesini sağlayan durumlara örnek olarak verilebilir. Bu  gibi gerekçeler dışında itiraz etmeyi planlayan kişiler ise itiraz kapsamlı yeniden değerlendirilme başvurusunu deneyebilirler. İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi reddine itiraz başvuru dosyasına dilekçe ve savunmalar hazırlanarak eklenir. Gerekli ise başvuru sahibinin başvuruyu güçlendirici belgeler de eklemesi ile başarılı bir itiraz başvurusu tamamlanmış olur. Vize reddi konusunda açıklama yapan CSS Legal şikayet edilen İngiltere’nin bu vizeyi vermedeki zorlayıcı tutumuna karşı çok isabetli bir yol arkadaşı olabileceği gibi İngiltere vize başvurusu sonucunun olumlu olmasına da büyük katkı sağlayacaktır.

İngiltere’de çalışma ve yeni bir yaşam fırsatı için Ankara Anlaşması Vizesi, İngiltere vizesi ve İngiltere vizesi reddine itiraz konularında tecrübeli CSS Legal danışmanlarından destek alınabilir. CSS Müşavirlik, 2006’dan bu yana İngiltere vizesi danışmanlığı yapan ve Londra, Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep ofisleri ile Türkiye ve İngiltere’de başvuru sahiplerine hizmet sunmakta olan bir danışmanlık şirketidir.