HARTUM (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Sudan İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Tehani Abdullah ile başkent Hartum'da bir araya geldi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Aktay ile beraberindeki heyetin Bakan Abdullah'la görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ile bilgi iletişim teknolojisi sektöründeki Türk yatırımlarının artırılması konuları ele alındı.

Tehani Abdullah görüşmede, Sudan'da iletişim sektöründe çok fazla yatırım fırsatı olduğuna işaret ederek, "Türk heyetinin Sudan ziyaretinin yönetim düzeyinde iş birliği alanları oluşturduğunu." ifade etti.

Abdullah, Sudan İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı ile Türk tarafının iş birliği yapmaları ve bu iş birliğinin Türk yatırımlarının ülkeye girişine vesile olması temennisinde bulundu.

Yasin Aktay'ın ise iki ülke arasında bilgi teknolojisi ve iletişim alanında iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk heyetinin Sudan'la iş birliği için en iyi şirketleri yönlendireceğini kaydetti.

Sudan Ticaret Bakanlığının verilerine göre, Sudan'daki Türk şirketlerinin yatırım hacmi yaklaşık 600 milyon dolara ulaşmış durumda.