Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e geldi.

Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu New York’taki resmi temaslarının ardından Almanya’ya geldi.

Erdoğan’ı taşıyan “CAN” özel uçağı TSİ 13.40’da Tegel Havalimanı’nın askeri bölümüne indi. Erdoğan havalimanında askeri törenle karşılandı.

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in daveti üzerine Almanya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 günlük ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek. Erdoğan STK temsilcileriyle yaşadıkları sorunları değerlendirecek.

Erdoğan ziyaretinin 2. gününde Bellevue Sarayı’nda Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile baş başa görüşme gerçekleştirecek. Alman Şansölyesi Angela Merkel ile heyetler arası çalışma yemeğine katılacak olan Erdoğan, Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan basın toplantısının ardından Neue Wache Anıtı’nı ziyaret ederek çelenk bırakacak. Ziyaretinin 3. gününde ise Merkel ile kahvaltıda tekrar bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camii’nin açılışına katılacak.

Erdoğan’ın Almanya ziyareti 29 Eylül’e kadar sürecek.