MUĞLA (AA) - Muğla'nın Dalaman ilçesinde bisikletiyle trafikte ilerleyen şehit babası Bahri Atakul'un, yol verme meselesi yüzünden tartıştığı bir kişi tarafından darbedildiği görüntüler, güvenlik kamerasına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Dalaman merkezindeki Atatürk Bulvarı'nda bisikletiyle seyir halindeki Bahri Atakul, yol verme meselesinden tartıştığı kamyonet sürücüsü tarafından darbedildi.

Atakul'u darbeden şüpheli, kamyonetine binip olay yerinden kaçtı. Dalaman Devlet Hastanesinden darp raporu alan Atakul ise Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Bahri Atakul'u darbeden kişinin MHP Dalaman eski İlçe Başkanı Hasan Şimşek olduğu anlaşıldı.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Şimşek, ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

- MHP İl Başkanından açıklama

Olayın güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması ve şehit babasını darbeden kişinin MHP İlçe Başkanı olduğu iddiaları üzerine, MHP Muğla İl Başkanı gazetecilere açıklama yaptı.

Yaşanan olaydan kendilerinin de büyük üzüntü duyduğunu belirten Korkmaz, şunları söyledi:

"Keşke basın mensubu arkadaşlarımız olayı yansıtmadan önce bizimle görüşselerdi. Çünkü adı dövülme olayına karışan Hasan Şimşek, olaydan günler önce ilçe başkanlığından istifa etmiştir. Biz, bir şehit babasının dövülmesi olayının tamamen karşısındayız. Buna rağmen şehit babasının evine giderek özür diledik, böyle bir olaydan üzüntü duyduğumuzu bildirdik. MHP’nin milli birlik ve bütünlüğümüz karşısındaki duruşu bellidir ve tartışılmaz."

Eski ilçe başkanları ile de görüştüklerini belirten Korkmaz, "Kendisi ile görüştüğümüz eski ilçe başkanımız Şimşek, kamyoneti ile giderken önüne aniden bisikleti ile çıkan Atakul'un kendisine el kol hareketi ve ağır hakaretlerde bulunduğunu, karanlıkta kim olduğunu bilmeden kavga ettiğini söyledi." diye konuştu.

Korkmaz, kaba kuvvete, zorbalığa, şehit babasına karşı böylesine kaba hareketlere kesinlikle karşı olduklarını vurgulayarak, MHP’nin adının böylesine üzücü bir olaya karıştırılmasını ve kirletilmeye kalkışılmasını kabul etmediklerini dile getirdi.

Şehit babası Bahri Atakul ise yaşanan olayın ardından darp raporu alarak emniyete şikayetçi olduğunu, olayın yargıya intikal ettiğini ifade etti.

Atakul'un oğlu Jandarma Komando Er Hamza Atakul, 14 Mart 1993'te Mardin’in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlere girdiği çatışmada şehit olmuştu.