İSTANBUL (AA) - Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının 2018 yılı sınavı, 27 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

Darüşşafaka'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının 2018 yılı sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek.

Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen 120 öğrenci, ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

21 il dışından sınava katılacak öğrenciler ve velilerinin en yakın sınav merkezine gelmek için yapacakları ulaşım masrafı ise Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

Başvuru yapacak kişilerin evraklarının Darüşşafaka'ya 21 Mayıs 2018 Pazartesi gününe kadar elden veya postayla ulaştırılması gerekiyor.

Bu yıl ilk defa sınava girecekler başvuru formuna "darussafaka.org" veya "darussafaka.k12.tr" sitesi üzerinden ulaşabilecek.