KUVEYT (AA) - DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu (DMUK) Dışişleri Bakanları Toplantısında, koalisyonun, artan sınır ötesi terör örgütü tehdidine karşı mücadeleye daima hazır olduğu belirtildi.

Kuveyt'te düzenlenen DMUK Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, "Koalisyon, bu terör örgütü tehdidinin kaçınılmaz gelişimine yönelik sürekli hazır, adapte ve esnek olma konusunda kararlı." denildi.

Bildiride, koalisyonun sürdürülebilir çabalar aracılığıyla terör örgütü DEAŞ'ı hezimete uğratma ve kökünü kazıma yönünde kararlı olduğu vurgulanarak, çabaların sürdürülmesi, tehdidin değişen doğasına uyum sağlama, örgüt ve kolları üzerinde odaklanmanın yanı sıra söz konusu tehditle en iyi mücadeleye ilişkin düzenli koordinasyonun devam ettirilmesi çağrısında bulunuldu.

Koalisyonun, Irak ve Suriye'de elde ettiği başarılara katkı sağlamak için DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerde istikrarın sağlanması amacıyla çalışması gerektiği belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Koalisyon DEAŞ'a karşı mücadelesinde elde ettiği kazanımları güçlendirmek, Irak'taki siyasi ve güvenlik sektöründeki reformları destekleyerek yeniden ortaya çıkmasını önlemek için çalışıyor. Koalisyonun 3 buçuk yıldır gösterdiği çabalar sayesinde DEAŞ'ın durumu kötüleşti. Irak'taki topraklarını kaybetti. Suriye'de bir kısmını elinde tutuyor."

DMUK Dışişleri Bakanları Toplantısı koalisyonu destekleyen ülke ve uluslararası kuruluşlardan 74 temsilcinin katılımıyla bugün Kuveyt'te başlamıştı.