ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Minibüsçüler, taksici, servisçi ve esnafımızın hak kaybı yaşamasına müsade edilmemeli." dedi.

Destici, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani'yi ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Mustafa Destici, buradaki konuşmasında, seçim gününe kadar söz veren siyasetçilerden olmadığını belirterek, milletin sorunlarınlarıyla her zaman ilgilenmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Toplumun her kesiminin hak ettiği itibarı görmesini istediklerini dile getiren Destici, esnafla ilgili alınacak kararların ise uzlaşı sonucu alınması gerektiğine işaret etti.

Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Minibüsçüler, taksici, servisçi ve esnafımızın hak kaybı yaşamasına müsade edilmemeli. Bütün bu süreçler yaşanırken en önemli şey, muhataplık meselesidir. Biz öncelikle esnafa değer verilmesinden yanayız. 17 bin esnaf bir ağızdan bir şey söylüyorsa bunu dikkate almak ve bunların taleplerini yerine getirmenin daha doğru olduğu kanaatindeyiz. Geçtiğimiz hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ve beraberindeki heyeti beni ziyaret etti. Bana şoför esnafımızla yaşananları anlattılar. Ben de bu hususla ilgili görüşme gerçekleştirdim. Bir mağduriyetin ortadan giderilmesi noktasında bundan sonra da el birliğiyle gayret göstereceğiz. Bu meselede netice almaya çalışacağız.

Şoför, taksici, servisçi esnafımızın huzurlu olması için memnuniyetin en üst derecede olması gerekir. Onlar da aracına binen hizmet verdiği vatandaşa bu memnuniyetini yansıtabilsin. Huzursuzluk olursa hizmet alan kesimde de bir huzurluk meydana gelecektir. Sayın Belediye Başkanımız, anlayışlı, konuşabilecek bir insan. Kendisini tanıdığım kadarıyla da dürüst, çalışkan bir arkadaşımız. Karşılıklı konuşarak bir çözüm noktası olacağına inanıyorum."

Destici, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde darbe girişiminde bulunanları bir kez daha lanetlediğini belirtirken, girişimin akamete uğratılmasında esnafın oynadığı role dikkati çekti.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gani ise Sincan'daki minibüslerin Ankara'nın farklı noktalarındaki duraklara yönlendirilmesi konusuna değindi.

Bu konunun esnafı yaraladığını savunan Hacıbekir Gani, konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şoför esnafının her zaman devletin yanında yer aldığına işaret eden Gani, "17-25 Aralık, Gezi olayları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de esnaf gereken her şeyi yapmıştır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz gazisi Coşkun Abay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu iletmesi için Mustafa Destici'ye verdi.