Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Kimler Yararlanır?

Mikro ve küçük işletmelerin tamamı için geçerli bir uygulamadır. Devlet destekli ticari alacak sigortası için işletmenin yıllık olarak 10 kişiden az kişiyi istihdam etmesi gerekir. Ayrıca yıllık bazda net satış hasılatının ise 25.000.000 TL’den az olması istenir. KOBİ’ler için hazırlanmış olup diğer işletme ve şirketlerin bu şekilde ticari alacak sigortası imkanına sahip olabilmesi söz konusu değildir.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası için Ata Brokerlik kalitesiyle hemen tanışabilir ve faydalanabilirsiniz. Hemen https://www.atabrokerlik.com/devlet-destekli-ticari-alacak-sigortasi/ linkine tıklayarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

Prim Hesaplamaları

Devlet destekli ticari alacak sigortası özelinde işletmenin son mali yılda elde edebildiği cirosuna göre prim hesabı yapılır. Buna göre hem net prim durumu çıkarılır hem de azami tazminat tutarı belirlenir. Cironun belirlenmesinin yanı sıra, vadeli satış günleri de oranları ortaya çıkarır. 120 güne kadar vadeli satışlar için 3.000.000 maksimum ciroya 0.50 oran verilir. 120-180 ve 360 güne kadar vadeli satışların oranları ciroya göre hesap edilir. Azami tazminat tutarında ise net primin 30 katı hesaplanır.

Hangi Ticari Alacakları Kapsar?

Vadeli faturalara göre gerçekleşen açık hesap ya da çek ve senet satışlarında da devlet destekli ticari alacak sigortası kapsam dahilindedir. Peşin ve kredi kartlarıyla banka teminatı altında olmayan tüm satışlarda da sigorta durumu devreye girer. Ancak kamu kurumları alacakları olmamaktadır. Tüzel kişilere yapılan satışlarda teminat altına alınabilecek hususlar arasındadır.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Alacakları

Çok hızlı bir şekilde elde edilebilecek devlet destekli ticari alacak sigortası ile çok daha kolay bir şekilde işletmenin büyütülmesi sağlanabilir. Başvurularla başlayan süreçte tüm işlemler kolaylıkla herkes tarafından yapılabilir. Aynı gün içinde kredi limit kazanılırken çok daha geniş yelpazeli olanaklarda elde edilebilir. Sigorta şirketi tarafından istenen belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde iletilmesi, düzenlenen faturalarda vade bilgisinin bulunması yeterlidir.