ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen ve yurt dışında yaşayan gençlerin Türkiye'de çeşitli eğitimler almalarını sağlayan "Diaspora Gençlik Akademisi" başvuruları başladı.

Program 28 Temmuz- 11 Ağustos 2018 arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye ve Türk kültürü ile bağları kuvvetli, yaşadıkları ülkelerde Türk toplumuna yönelik çalışmalarda etkin görevler ifa edecek ve rol model olacak bireylerin yetişmesini hedefleyen programa 40 adayın katılması planlanıyor.

Adayların konaklama, gezi, ulaşım ve tüm sosyal etkinlik masrafları YTB tarafından karşılanacak.

İnsan hakları ve ayrımcılık konularında eğitim verilecek olan programda, Türk kültür coğrafyasının önemli mekanlarını tanıtmak maksadıyla da çeşitli geziler düzenlenecek.

Bu bağlamda, Türkçe, Türk kültürü ve tarihi, yurt dışındaki Türkler, uluslararası siyaset, sivil toplum farkındalığı, aktif gönüllülük, müzakere teknikleri, ayrımcılık, insan hakları ve medya/sosyal medya konularında bilinçlendirici eğitimler verilecek.

Program kapsamında, Türk el sanatları atölyeleri (çini, ebru, hüsn-ü hat gibi), Türk sineması, TRT konserleri gibi etkinlikler de yer alacak.

Başvuruların 30 Nisan 2018'de son bulacağı programda, Türk vatandaşları, çifte vatandaşlar ve Mavi Kart sahiplerinin 01 Ocak 1992 ve 31 Aralık 1998 arasında doğmuş olması şartı aranacak.

Adayların orta öğretiminin tümünü yurt dışında tamamlamış olması gereken programda, Diaspora Gençlik Akademisine başvurular www.ytb.gov.tr/diasporagenclikakademisi/ sitesi üzerinden alınacak.

Adaylar, başvurular ve program hakkında detaylı bilgilere yine aynı adresten ulaşabilecek.