Dijital ajanslar bir firmanın dijital dünyadaki tüm çalışmalarını kapsamlı olarak yapan firmalardır. Bu kapsamlı çalışma içerisinde web tasarım, web yazılım, sosyal medya danışmanlığı, seo danışmanlığı ve genel web destek tüm çalışmaları kapsamaktadır. Bu çalışmaların hepsi birbiriyle birebir bağlantılı olduğu için her bir alanın birbiriyle etkileşimli bir sistemde ilerlemesi gerekecektir. Bu nedenle tüm çalışmaları bir firma tarafından etkileşim içinde iletilmesi en verimli sonuçları ortaya çıkaracaktır. Hem web sitesi hem de seo çalışması isteyen bir kişi seo kriterlerine uyumlu olarak hazırlanmış web sitesine sahip olabilmesi açısından yeterli bilgi ve tecrübeye sahip kişilerce oluşturulmuş bir yapı üzerinden ilermek en doğrusu olacaktır. Dijital ajans anlayışı bu aşamada devreye girmektedir. Gerekli tüm çalışmaları tek bir firma üzerinden yürütmek bu aşamada yapılan en iyi tercihtir.

Kapsamlı çalışmaların bir firmada toplanmasıyla müşteriler açısından düzenli raporların oluşturulması ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Pekçok programda aylık veya haftalık raporlar hazırlanabilir ama bunların içerisinde en şık ve etkileyici raporları Google Data Studio ile oluşturmak olacaktır. Google kendisi için yapılan çalışmaları ve kullanılan uygulamaları rapor olarak kullanabilmek adına Data Studio u geliştirmiştir. Data studio ile bir çok kanaldan verileri çekebiliyor ve verileri en şık sistemle müşterilerinize sunabiliyorsunuz. Google Data Studio ile hem seo verilerini hem de sosyal medya verilerinizi bir arada sunabilme imkanına sahipsiniz.

Google search console, Google analitik, Google Ads gibi verileri çekebildiği gibi e tablolar içerisindeki verileri de sistem içine aktarabiliyor. Ayrıca facebook, instagram, twitter gibi tüm mecraların da verilerini rapor içine çekebilmeniz mümkün. Fakat sistemin nasıl kullanılacağı ile ilgili detaylı video bulmak oldukça zor. Henüz Türkiye için yeni bir sistem olduğu için az kişi bilgi sahibi. Bu nedenle sistemin oluşturulması için uzun bir zaman harcamanız gerekecek. Bir çok makale ve görsel araştırarak kendi sisteminizi oluşturabilirsiniz. Oluşturulan veriler isterseniz bağlantı olarak gönderebilir isterseniz de pdf dosyası olarak indirerek mail yoluyla ulaştırabilirsiniz. Üstelik sistem bir kez oluşturulduğunda seçilen tarihler doğrultusunda periyodik olarak otomatik oluşabiliyor. Böylece profesyonel bir raporlama ile müşterilerinizi etkileyebiliyorsunuz. Oluşturduğunuz veriler ise Google un kendi platformalarındaki güvenilir veriler olduğu için müşterilerinize en iyi sunumu yapmış oluyorsunuz. Böylece dijital ajansların 360 derece hizmet anlayışı altındaki hizmetlerini en iyi sistemle sunabilmek mümkün oluyor.