Dünyanın en büyük şirketlerine bakın, bu şirketlerin inovasyon ve dijital dönüşüm çalışmalarına milyarlarca dolar harcamaktadırlar. Yaşadığımız değişimler büyük küçük tüm işletmeleri, devletleri ve kurumları zenginliğin temeli olan bilgiyi daha efektif kullanmaya zorluyor. Böylece, dijital dönüşüm ve inovasyon hiç olmadığı kadar önemli hale geliyor. Yıllardır gündemimizde olan dijital dönüşüm için çalışmalar giderek hızlanırken yatırımları yapmaya başlayan işletmelerin, kamu kurumlarının da sayısı hızla artıyor.

Hepimiz yakın bir örneği düşünebiliriz: Nokia. Sektörün dijital dönüşüm yönünü takip edemediği için piyasanın en güçlü konumundan yok olma noktasına geldiğini hepimiz üzülerek takip ettik. Nokia’nın hatası neydi? Alıcı taleplerinin teknolojik değişimlere ve çeşitliliğe göre şekilleneceğini görmezden gelmek. İşletmeler, kendi iş modellerinin en iyisi olduğunu, piyasanın alışık olduğu tarza sahip olduğunu ve kuralları kendilerinin koyduğunu düşünerek yanılıyorlar. Dijital dönüşüm sürekli gelişme ve B planı gerektiriyor.

Günümüzün en önemli konularından biri de, dünya hızla dijitalleşip dönüşürken çocuklarımızı bu hıza nasıl hazırlayacağımız. Dünya gelişiyor, meslekler değişiyor, şimdiki mesleklerin çoğu çocuklarımız büyüdüğünde var olmayacak. Çocukları bu nedenle geleceğe hazırlarken, onlara esnek yetkinlikler kazandırmamız gerekiyor.

Çocuklar için 3D yazıcı

Çocuklar için yeni teknolojileri kullanabilmek, geleceğe adım atmasının önemli bir yoludur. Tüketen değil üreten bireyler olmaları için teknolojiyi kullanma becerisine sahip olmaları gerekir. Gelecekte teknolojiyi kullanabilmek, ortaya çıkan mesleklere adapte olmak için oldukça önemli. Ayrıca çocuklar için 3D yazıcı kullanmak, onların yaratıcılıklarını da besliyor. Çocuklar aşina oldukları nesnelerden, tamamen hayal gücü ile ürettikleri nesnelere birçok tasarımı hayata geçirebiliyorlar.

Çocuklar 3D yazıcı kullanarak küçük yaşlardan itibaren nesnenin 3 boyutunu algılayabilir, 2 boyuttan 3 boyuta geçen çalışmayı izleyebilir. Bu şekilde bakış açısı ve görsel tasarıma yatkınlık kazanabilirler. Ayrıca soyut olan bir çizimin somut bir nesneye dönüşmesini izleyerek algılarını geliştirebilirler.