ANTALYA (AA) - Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Yusuf Özdemir, kamuoyunca "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik söylemlerine tepki göstererek, "Diyanet camiasının yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde düzenlenen Din-Bir-Sen 10. İl Başkanları Toplantısı başladı. Toplantıya Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir ile sendikanın 81 il başkanı katıldı. Sendika üyesi olan ve Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristlerce Kilis’e atılan roketli saldırıda yaralanan Kilis Merkez Çalık Camisi imam hatibi İbrahim Halil Ağbayram ile müezzin İbrahim Halil Aşıroğlu da toplantıda onur konuğu olarak yer aldı.

Toplantının açılış töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özdemir, 81 ilde teşkilatlanmış bir sendika olduklarını söyledi.

Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik saldırılar olduğuna işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Adnan Oktar’ın ilahiyatçı ve İslam önderliği adı altında söylemlerini gördük. Diyanet İşleri Başkanlığımıza, İslam anlayışına ve insanlığa karşı yapmış olduğu hakaretleri kınıyoruz. Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız. Diyanet camiası önemlidir. Çünkü Diyanet, İslam'ın insanlara gerçek manada anlatılması noktasında bir kuruluştur. Diyanet camiasının yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini dile getiren Özdemir, devletin ve hükümetin yanında olduklarını kaydetti.

Özdemir, Kilis’te meydana gelen roket saldırısında yaralanan imam hatip İbrahim Halil Ağbayram ile müezzin İbrahim Halil Aşıroğlu'na gazilik unvanı verilmesi için girişimde bulunacaklarını bildirdi.

İmam Ağbayram ise Zeytin Dalı Harekatı ile iftihar ettiklerini söyledi.

"Rabbim devletimize zeval vermesin, ordumuzu muzaffer eylesin." diyen Ağbayram, Kilisliler olarak her zaman için devletin ve devlet büyüklerinin emrinde olduklarını vurguladı.

Ağbayram, "Ne zaman ‘gel’ derlerse her zaman emirlerine amadeyiz. Mehmetçiğimiz, bir karıncayı dahi incitmekten kaçınan, masuma, zavallıya, çocuğa ve yaşlıya karışmayan, sivillere zarar vermeyen bir anlayışa sahip ama bu kahrolası teröristler, canidir. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin, bu teröristlerin de gerekli cezasını versin." dedi.

Müezzin Aşıroğlu da Kilis'e şimdiye kadar 90’na yakın roket atıldığını hatırlatarak,"Rabbimin kalkanı var, çok az şehit verdik. Bu tehlikeyi torunlarımızın torunları bile yaşayacaktı. İslam’ın son ordusu olan kahraman ordumuza devamlı dua ediyoruz. Rabbim onlarla beraber olsun. Rabbim, bizim göremeyeceğimiz kuvvetlerini onların önüne kalkan kılsın, onları muzaffer eylesin." ifadesini kullandı.

Din-Bir-Sen 10. İl Başkanları Toplantısı, yarın sona erecek.