Diş beyazlatma İstanbul ve diğer metropollerimizde giderek daha sık talep edilen bir tedavi yöntemi olsa da diş beyazlatmanın herkese uygulanması mümkün değildir.

Diş beyazlatma 16 yaşın altındaki çocuklara uygulanamaz. Bunun nedeni dişin pulpa odası ve sinirinin bu yaşa kadar genişlemiş olmasıdır. Bu durumda diş beyazlatma uygulaması pulpayı tahriş edebilir ya da hassaslaşmasına enden olabilir. Aynı zamanda hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlara da diş beyazlatma yapılamaz.

Diş ve diş eti hassasiyeti olan, diş eti çekilmesi ve/veya kusurlu restorasyonları bulunan kişilere diş beyazlatma uygulanması konusunda hasta özelinde değerlendirme yapılmalıdır. Ayrıca peroksite alerjisi olan kişilere diş beyazlatma uygulaması yapılmaması gerekir. Diş eti hastalığı olan ya da diş minesi aşınmış durumda bulunan kişilere de diş beyazlatma uygulanması önerilmez. Herhangi bir diş beyazlatma uygulamasından önce hastanın dişlerinde boşluklar varsa bunlar giderilmelidir. Çünkü beyazlatma solüsyonlarının mevcut herhangi bir çürüğe ve dişin iç bölgelerine nüfuz etmesi dişlerde hassasiyet oluşmasına neden olabilir. Ayrıca diş köklerinde mine tabakası olmadığından diş beyazlatma işlemi açıkta kalan diş köklerinde de işe yaramaz.

Diş restorasyonlarında kullanılan diş rengindeki dolgular ve reçine kompozit malzemeler diş beyazlatma ile beyazlamazlar. Bu nedenle restorasyon içeren ve içermeyen dişlerde beyazlatma ajanlarının kullanılması, elde edilen beyazlığın eşit olmamasına neden olabilir. Tercih edilen, beyazlatma işleminin kompozit dolgular, kaplamalar, bonding, protezler ve kronlar yerleştirilmeden önce yapılmasıdır. Beyazlatma derecesinin yeni diş rengine en iyi şekilde uydurulması için porselen restorasyonlar, kronlar, bonding ve kaplamalar tamamlanmadan önce beyazlatma işleminin üzerinden en az 2 hafta geçmesi beklenmelidir.

Sigara içen kişiler beyazlatma işleminden sonra sigara içmeye devam ettikleri takdirde elde edecekleri sonuçların sınırlı olacağını unutmamalıdır. Sarımsı dişler beyazlatmaya iyi yanıt verir, kahverengimsi renkli dişler daha az yanıt verir ve grimsi tonlu veya mor lekeli dişler beyazlatmaya hiç iyi yanıt vermeyebilir. Tetrasiklinden kaynaklanan mavi-gri lekelerin hafifletilmesi çok daha zordur. Koyu lekelere sahip dişler, kaplama, yapıştırma veya kuron gibi başka bir aydınlatma seçeneği için daha iyi adaylar olabilir. Bu nedenle diş hekimi hasta özelinde en iyi seçenekleri belirleyecektir.

Hidrojen Peroksit Diş Beyazlatma İçin Güvenli midir?

Tütün, kahve, çay, alkol, gıda katkı maddeleri, bazı gelişimsel kusurlar ve doğal yaşlanma, dişlerin renginin değişmesine ve sararmasına katkıda bulunur. Profesyonel bir diş temizliği bazı lekeleri giderebilirken, diş beyazlatma, zamanla renk değiştiren dişlerin rengini beyazlatan hastalara harika sonuçlar sağlayabilen kozmetik bir diş tedavisidir. Diş beyazlatma, doğru bir şekilde sürdürülürse, hastalara kalıcı sonuçlar sunabilir. Diş beyazlatma maddelerinin içinde farklı seviyelerde peroksit bulunduğundan, tüm işlemler yalnızca klinik olarak kanıtlanmış kozmetik diş tedavisi kullanan kalifiye diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmelidir.

Diş beyazlatma, diş yüzeyindeki lekeleri çıkararak dişlerin doğal rengini geri kazandırma işlemini tanımlar. Beyazlatıcılar, bazı diş macunlarında ve ağız gargaralarında bulunabilen temizlik maddeleridir. Diş beyazlatma, dişlerin doğal renginin ötesinde beyazlatılması anlamına gelirHidrojen peroksit ve karbamid peroksit gibi aktif maddeler, diş beyazlatma işlemlerinde en sık kullanılan ağartma maddeleridir.

Hidrojen peroksit, sıklıkla gördüğümüz ve kullandığımız şeylerden biridir. Çok yönlülüğü, kesikleri temizlemekten döşemeyi temizlemeye ve saçları ağartmaya kadar birçok şey için harika bir çözüm olmasını sağlar. Kimyasal olarak H2O2 olarak ifade edilen hidrojen peroksit, havaya dokunduğu anda oksitlendiği için oldukça etkili bir bileşiktir. Meydana gelen oksidasyon bakterileri öldürmeyi etkili kılarken, hücre duvarına ve dokunduğu çoğu malzemeye de zarar verir. Bu, hidrojen peroksiti oldukça agresif bir kimyasal yapar.

Bununla birlikte, birçok ofis tipi ve ev tipi tedavi, dişleri beyazlatmak için peroksit bazlı ajan, karbamid peroksit kullanır. Karbamid peroksit, dişlerdeki lekeleri kaldırmak için bir asit görevi gören hidrojen peroksit ve üreye parçalanarak dişleri beyazlatır.

Dişlerin Rengi Neden Değişir?

Dişlerin renginin değişmesinin çeşitli nedenleri vardır. Bazı insanlar basitçe sarımsı dişlerle doğarlar, bazıları ise yaşlandıkça dişleri sararır. Lekeli dişlerin en büyük nedeni ağıza konulan maddelerden kaynaklanmaktadır. Sigara, kahve, çay ve kırmızı şarap dişleri renklendirebilir. Ve elbette, ne kadar çok yerseniz, lekelenme o kadar kötü olur. Pancar, kiraz ve dut gibi koyu renkli yiyecekler de dişleri lekeleyebilir. Son olarak, çeşitli ilaçlar da dişlerin sarı ve lekeli görünmesine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma tedavileri insanların büyük çoğunluğunda etkili bir şekilde çalışır. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, laminate veneer nedir gibi içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kapsamlı bir diş muayenesi, beyazlatma için uygun bir aday olup olmadığınızı veya dişlerinizin renginin değişmesinin öncelikle ele alınması gereken bir nedeni olup olmadığını belirlemenin en iyi yoludur. Sonuçta, bir diş beyazlatma kürü yerine tedavi gerektiren altta yatan bir diş probleminiz olabilir. Diş veya diş eti hassasiyeti ve dolgular bazı ürünlerin kullanımını engelleyebilir. Diş hekiminizle yapacağınız kısa bir görüşme sizin için alternatif bir çözüm olup olmadığını ortaya çıkaracaktır. Bazı diş beyazlatma kitleri, kuronlarınız veya kaplamalarınız varsa uygun değildir çünkü üründeki peroksit yüzeye nüfuz edemez. Bir kez daha diş hekiminiz dişlerinizi beyazlatmak için en iyi yöntem hakkında size tavsiyelerde bulunabilir.