Tamamıyla son teknoloji ürünlerin desteği ile verilen dış cephe kaplama hizmeti her tür bina üzerinde uygulanabilmektedir. Kullanılan yüksek kalite malzemelerin yanı sıra işinin ehli ustalar ile iş birliği yapılması oldukça önemlidir. Çünkü hatalı uygulamalar yapıldığı taktirde, altından kalkması zor durumlar ile karşı karşıya kalmanız mümkün olabilir.

 Dış Cephe Kaplamalarında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

 Kimyasal ve fiziksel bütün etkilere karşı fazladan direnç göstermekte olan pek çok malzeme dış cephe kaplama sırasında kullanılmaktadır. Bu malzemelerin en başında ise cam yünü ya da taş yünü gibi ürünler yer alır. Aynı zamanda XPS ve Poliüretan malzemelerin kullanımı sayesinde çok daha dayanıklı hale getirilen dış cepheler, bu yüzden oldukça uzun ömürlü olmaktadır.

 Pencere ve kapı bölmeleri için tercih edilen malzemeler ise farklılık göstermektedir. Genellikle çok daha ucuz ve dayanıklı olduğu için cam ürünler tercih edilir. Söz konusu cam ürünlerinin yalıtım kalitesi ise dikkat edilmesi gereken başka bir unsurdur.

Tesisat ve Borularda Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

 Tesisat ve borularda için de çoğunluk olarak çatı ve duvarlar için kullanılan malzemelerin tamamı kullanılır. Taş yünü ve de cam yününün yanı sıra, kauçuk köpüğü adı verilen ayrı bir malzeme de boru ve tesisatların farklı kısımlarında kullanıma sokulmaktadır.

 Dış Cephe Kaplamasında Malzeme Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 Kalite bakımından dış cephe kaplama ürünleri ve malzemeleri pek çok artıyı bir arada sunmaktadır. Özellikle ustalar uygulama aşamasına geçmeden önce binalar hakkında bir ön araştırma yaparak en doğru malzemesini bulmalı ve seçmelidir. Kullanılan malzemeler ne kadar kaliteliyse dış cephenin kalitesi ve verimliliği de o kadar çok ve uzun ömürlü olur.

 Dış Cephe Kaplamalarının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

 1- Yüzde Elli Tasarruf İmkanı Sağlar.

 Giydirme cepheler ve de dış sıvalar ısı yalıtımı bakımından beklentiyi büyük ölçüde karşılar. Isıtma harcamalarının miktarı yaklaşık olarak yüzde elli oranı ile azalır.. Aynı şekilde soğutma için kullanılan bütçeler de yarı fiyatına düşerek büyük oranda tasarruf sağlar.

 2- Küflenme ve Rutubetin Önüne Geçmenize Yardım Eder.

 Aşırı sıcak veya aşırı soğuklar zaman geçtikçe binalarda küflenme riskini arttırıp rutubet yapar. Ancak doğal ve yapay olan taş plakalar ile gerçekleştirilen dış cephe kaplamaları sayesinde ortamların sağlığı arttırılabilir.

 3- Bina Ömrünü Uzatır.

 Plaka halindeki kaplamalar da dahil olmak üzere bu uygulamalarda kullanılan malzemelerin tamamı binaların ömrünü uzatmaktadır. Aynı zamanda çok daha konforlu ev ortamları için de bu hizmetlerden faydalanılabilir.