KÖLN (AA) - Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Almanya'daki Werdohl ve Lüdenscheid cami derneklerinin öncülüğünde, Nijerya’nın Zinder bölgesindeki Karamma ve Gawabore köylerine su kuyusu açıldı.

"Bir Damla Hayat" projesi kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla iki köyde açılan su kuyuları ile bölge halkının 20 yıl süresince temiz su ihtiyacı karşılanabilecek.

DİTİB Werdohl Eyüp Sultan Camisi öncülüğünde, Nijerya'nın başkenti Abuja'ya 1190 kilometre uzaklıktaki 12 bin nüfuslu Karamma köyüne ve DİTİB Lüdenscheid Sultan Ahmet Camisi öncülüğünde, başkente 1205 kilometre uzaklıktaki 9 bin nüfuslu Gawabore köyüne inşa edilen kuyular, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Köylere inşa edilen su kuyularının, 85 ile 90 metre derinlikte ve 10 ton kapasiteli olduğu belirtildi. Kuyuların 4 musluklu olduğu kaydedilirken, elektrik enerjisi ile çalışan su pompalarının yer aldığı kuyulardan en az 20 yıl temiz su sağlanabileceği ifade edildi.

Su kuyularının açılış ve teslim töreninde konuşan DİTİB Essen Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, "Su deyip geçmemek gerek. Bu bölgede insanların hayatta kalabilmek için verdiği mücadeleye bizzat şahit olduk." dedi.

Alptekin, "İnsanlar suya hasret ve suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Açılan kuyulardan bölge insanı, öğrenciler ve cami cemaati istifade edecek." diye konuştu.

Projeye destek olanlara teşekkür eden Alptekin, "DİTİB olarak misyonumuz gereği insani yardımlarda, dil, din, ırk ve coğrafya farkı gözetmeden, nerede bir mağdur, mazlum, mahrum insan var ise ona yetişiyor, 'şefkat ve merhamet eli bizim olsun' düşüncesiyle yaklaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Törende DİTİB Lüdenscheid Sultan Ahmet Camisi Cemiyet Başkanı Göksal Üçüncü ile din görevlileri Özgür Yalçı ve Muhammed Mustafa Taştekin hazır bulundu.