DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Geleceğe doğru kararlı ve emin adımlarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve önderliğinde yürürken en büyük güvencemiz yine şüphesiz gençlerimizdir." dedi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Yenişehir Belediyesince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırlanan, "Değerler Eğitimi Projesi"nin açılışı törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Güzeloğlu, projenin hayırlı olmasını diledi.

"Geleceğe doğru kararlı ve emin adımlarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve önderliğinde yürürken en büyük güvencemiz yine şüphesiz gençlerimizdir." diyen Güzeloğlu, milletin kaynaklarının millete hizmet olarak yansıtılması, milli ve manevi değerlerine sahip güçlü bireyler olma noktasında bu projelerin önemini vurguladı.

Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Gençlerimizin geçmişten gelen, kendilerinin de zenginleştirerek ve anlam katarak geleceğe aktaracağı bu değerlerle geleceğimiz ve şüphesiz en büyük güvencemiz olacak. Böylesi bir imanın temsilcisi olmakla, bu milletin ve devletin kutlu yürüyüşüne karşı duracak bütün ihanet odaklarına, bütün terör örgütlerine ve şer güçlere karşı aşılmaz sıra dağlar gibi duracaklar."

Terörle mücadelenin kararlıkla devam edeceğine işaret eden Güzeloğlu, "Bu kararlığı temsil etmek, buna sahip olmak, bu imanı yaşatmak şüphesiz bu değerleri yaşatmakla ilgili. İşte bu projeler, bu gayretler bunu zenginleştirecek, bizi bir ve beraber kılacak çok önemli çalışmalardır." diye konuştu.

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu kurumlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.