Dizel araçlarda periyodik bakım 10 ila 20 bin kilometrede bir yaptırılması önerilir. Periyodik bakım araçların olası problemlerini gidermekle birlikte mevcut sorunlarını onarır, gerekli değişimleri sağlar, aracın genel performansını ve güvenliğini artırır. Oto servis, araç sahiplerinin gözden kaçırdığı birçok arızayı bakım esnasında gerçekleştirdiği inceleme ve kontrollerde tespit ederek gerekli müdahalelerde bulunur. Peki, dizel aracın periyodik bakımında özel servis neler yapar, nelere bakar? İşte detaylar;

Yağ ve sıvı değişimi

Motor yağı, şanzıman yağı; direksiyon hidroliği, antifiriz, egzoz sıvısı, fren hidroliği dizel araçların yağ ve sıvılarının oluşturur. Motor yağı sürtünmeyi azaltır, şanzıman yağı şanzımanın verimliliğini sağlar, direksiyon hidroliği direksiyon hareketlerinin tekerleğe ulaşmasını sağlar, fren hidroliği frene basıldığında basıncı iletir, antifiriz ise soğuk havada suyun donmasını ve radyatörün pas tutmasını önler. Oto servis tüm bu sıvıları değiştirerek daha güçlü bir araç performansına zemin hazırlar.

Filtre değişimi

Motor yağı filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi, polen filtresi aracın rutin bakımlarında mutlaka değiştirilen filtreler grubudur. Filtreler gerek motorun verimli çalışmasını gerekse klima ve yakıt temizliğini sağlayan aracın en önemli parçalarından biri olup ihtiyaç halinde değiştirilmelidir.

Rot & balans ayarı

Araçların seyir halindeyken titremeye başlaması, ses çıkarması, direksiyon hareketine rağmen aracın farklı yöne meyletmesi rot & balans ayarındaki dengesizliği işaret eder. Özel servis, otomobilin güvenliğini artıracak rot – balans ayarlarını düzenler.

Fren sistemi kontrolü

Periyodik bakımın fren sistemi incelemesinde fren balatası, diski, hidroliği, bağlantıları ve elektronik kontrolleri yapılır. Otomobil servisi fren sistemindeki sorunları tespit ederek onarır, değişimlerini gerçekleştirir.

Yakıt ve ateşleme sistemi kontrolü

Dizel araçlarda periyodik bakım esnasında oto servis ustası yakıt deposunu çepeçevre kontrol eder ve gerekli ölçümler yapar. Bu kontrollerde yakıt boruları odak noktasıdır; bir kaçak ya da tahribat var mı mutlaka incelenir.

Lastik bakımı

Periyodik bakımda lastiklerde spesifik bir sorun olmasa dahi özel servis dört lastiği de kontrol eder. Bazen sadece lastiklere hava basılır bazense değişimi gerçekleştirilir. Lastiklerde yırtık, delinme gibi sorunlarda onarım ya da değişim sağlanır.

Periyodik bakımda dizel ya da benzinli araç farkı bulunmamaktadır. Her araç için bu bakım önem taşır, aracın önce güvenliğini artırır sonra performansını. Servisler, bakım sonucunda araç sahiplerine “araç bakım formu” vererek şeffaf bilgi akışını sağlar, bir sonraki bakım zamanını saptamaya yardımcı olur. Her yönüyle profesyonel ve memnun edici bir servis deneyimi için Garantili Oto Servis sizinle. Size en yakın ve güvenilir servisleri sistemimizden öğrenerek dizel aracınızın periyodik bakımını “garanti” güvencesiyle yaptırabilirsiniz.