ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle 500 köy ve mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum'da iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 4 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı kentte Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Ekipler, yollarda ve kaldırımlarda kar küreme ile tuzlama çalışması yürüttü.

- Erzincan

Erzincan İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, akşam saatlerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezinde 5, Çayırlı 5, İliç 5, Kemah 5, Kemaliye 14, Otlukbeli 1, Refahiye 55, Tercan 6 ve Üzümlü ilçesinde 4 olmak üzere toplam 100 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzincan İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için 19 ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

- Kars

Kars'ta gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Gece saatlerinde etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde iş yerlerine giden vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Kars Belediyesi Karla Mücadele ekipleri ana caddeler üzerinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kağızman'da 5, Arpaçay'da 3, Sarıkamış'ta 5 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıkamış ilçesinde de kar yağışının ardından kar kalınlığı ilçede 60, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80 santimetre ölçüldü.

Sarıkamış-Kars Karayolu'nun 20 kilometresinde oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye düşerken, araçlar kontrollü şekilde trafikte ilerleyebildi. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi, kar yağışına sevinen çocuklar okul bahçelerinde kar topu oynadı.

- Ardahan

Ardahan'da kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Ardahan-Artvin yolunun Sahara ile Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde buzlanma meydana geldi. Kara yolları 183. Şube Şefliği söz konusu yolları kullanacak olan sürücülerin tedbirli olmalarını istedi.

Yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki 3 köye ulaşım sağlanamıyor.

- Tunceli

Tunceli genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 242 köy yoluna ulaşım yapılamıyor.

İki gün boyunca aralıklarla kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından il merkezinde kar kalınlığı 10, bazı ilçelerde ise 40 santimetreyi buldu.

İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

Belediye ekipleri ise il merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirecek.

- Ağrı

Ağrı'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, Ağrı-Doğubayazıt karayolu İpek Geçidi mevkisinde aksamalara yol açtı.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle yolda kalan araçların yolu trafiği kapatmaması için kara yolları görevlileri ile ekiplerce çalışma başlatıldı.

Yolda kalan araçları çeken ekipler, iş makineleri ile yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Trafik ekipleri kar yağışının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle yollardaki tır, çekici gibi ağır tonajlı araçları durdurarak, sürücüleri uyardı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 138 köy yolu ulaşıma kapandı.