AĞRI (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi tarafından Ağrı Dağı eteğinde açılan ücretsiz yaz spor okullarında ter döken gençler, spor lisesi sınavları ve bölge şampiyonalarında büyük başarılara imza attı.

Doğubayazıt Belediyesince gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora kazandırmak amacıyla açılan, atletizm ve futbol branşlarının yanı sıra spor liselerine hazırlık kursunun bulunduğu yaz spor okulları, yoğun ilgi görüyor.

Ağrı Dağı eteğindeki Doğubayazıt Gençlik Merkezi Tesisleri'nde açılan kurslarda 120 genç ter döküyor.

Spor liselerine hazırlık kursunda bu yaz 45 gün eğitim gören 27 kursiyerden 25'i, ilçe tarihinde bir ilke imza atarak spor lisesi sınavlarını kazandı.

Haziran ayında Ağrı'da yapılan Yıldızlar Atletizm Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası'nda ise 3 bin ve 2 bin metre koşu kategorilerinde ilk 3 sırada Doğubayazıtlı kursiyerler yer aldı.

Yaz spor okullarında eğitim gören 6 kursiyer ise 28 Temmuz'da Erzurum'da düzenlenecek Naili Moran Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonası yarı final elemelerine katılacak.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençleri kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla açılan yaz spor okullarının yoğun talep gördüğünü söyledi.

Gençlerin Doğubayazıt'ta sportif faaliyetlere katılarak yeteneklerinin farkına vardıklarını anlatan Akhan, "Yaz spor okullarımızda yeteneklerinin farkına varan gençlerimiz, bu yıl bizlere ilçe tarihinde bir ilki yaşatarak hem spor lisesi sınavlarında hem de bölge şampiyonalarında büyük başarılara imza attı. Hedefimiz artık Türkiye şampiyonaları. İnanıyorum ki gençlerimiz yakın bir zamanda ilçemizin adını tüm Türkiye'ye yayacak." diye konuştu.

Doğubayazıt İlçe Atletizm Antrenörü Musa Yardımcı ise Doğubayazıt Belediyesinin Ulaş Akhan döneminde gençlere yönelik önemli sportif yatırımları hayata geçirdiğini vurguladı.

Yardımcı, Doğubayazıt Belediyesince sağlanan modern ve rahat çalışma ortamının gençlerin başarısında kilit rol üstlendiğini sözlerine ekledi.