Bir web sitesi kurulumu yapabilmek için mutlaka bir domainle birlikte bir hosting kiralamanız gerekiyor. Alan adınızı ve sunucunuzu kiralamak için çok sayıda firmayı tercih edebilirsiniz. Limonhost, web sitenizi oluşturmanız için ihtiyacınız olan domaini ve sunucuyu kiralama konusunda size büyük kolaylıklar sağlıyor. Çok uygun fiyatlara ve çok önemli fırsatlardan yararlanarak sizler de bir web sitesi sahibi olabilirsiniz.

Hosting ve alan adı olmayan bir web sitesi olamaz. Ayrıca web sitesine sahip olmak sadece bu özelliklerle bitmez. Web sitenize trafik sağlayabilmek için SEO çalışmaları da yürütmeniz gerekiyor. Limonhost’ un en büyük avantajı SEO alt yapısına uygun bir altyapıya sahip olmasıdır. Sizler de bir web sitesine sahip olmak için domain ve alan adı kiralayarak başlayabilirsiniz.

Domain Nasıl Seçilir?

Domain seçimi çok önemli bir husustur. Hedef kitlenizin web sitenize ilgi göstermesi ve marka haline gelebilmek için alan adınızı doğru belirlemelisiniz. Domain seçiminde şu özelliklere dikkat etmeniz gerekiyor;

  • Marka değeri ortaya koyacak, kısa, sizi yansıtan ve akılda kalan bir alan adı seçmelisiniz.
  • Alan adlarında uzantılar çok önemlidir. Domaininizin .com, .biz, .co gibi uzantıları sektörünüzle alakalı olmalıdır.
  • Sizi gerçekten anlatan bir kelime barındırmalıdır. Doğru anahtar kelimelere sahip domainle arama motorlarında daha kolay yükselebilirsiniz.
  • Özel karakterler hem arama motorları hem de kullanıcılar tarafından sevilmez. Bu yüzden özel karakter barındırmayan, kullanıcı dostu alan adı seçimi yapmalısınız.
  • Satın aldığınız domain profesyonel yönetim paneline sahip olmalıdır. Böylece sizler de web sitenizi sorun yaşamadan SEO’ya uygun halde yönetebilirsiniz.
  • Kaliteli bir domain seçerseniz dönüşüm oranlarınızı kolayca arttırarak marka haline gelebilirsiniz.
  • Domain satın alan müşteriler, alan adlarının kullanım süresi boyunca E-posta ve Site Miimarı servislerini ücretsiz olarak kullanabilirler.
  • Domain kaydı yaptıktan sonra hosting desteği konusunda deneyimi olmayan kişiler ve site yönetme konusunda bilgisi olmayan kişiler kolay yönetilebilir ve kişiselleştirilebilir bir servisi kullanmaya başlayabilir.

Limonhost’tan Domain Almak Size Ne Kazandırır?

Web siteniz için isim hakkını aldığınız firma çok önemlidir. Kaliteli bir firmadan domain satın aldığınızda yönetim ve performans açısından büyük faydalar görebilirsiniz. LimonHost domain alan kullanıcılarına birçok avantaj sunar;

  • Alan adınıza ait kimlik bilgilerinizi gizleyebilirsiniz. Böylece spam mail ve aramaların önüne geçerek daha güvenli bir web sitesine sahip olabilirsiniz.
  • Satın aldığınız alan adını kullanmadığınızda yapım aşamasında sayfası sayesinde ziyaretçilerinizi bilgilendirebilir ve marka algısı yaratabilirsiniz.
  • Domaininizin çalınma riski olabilir. LimonHost’tan aldığınız domain adresini ücret ödemeden kilitleyebilirsiniz. Böylece web siteniz korumaya alınabilir.
  • Size ait bir alan adının başka bir LimonHost kullanıcısına ücretsiz transferini yapabilirsiniz.
  • Bu firmadan satın aldığınız bir alan adını ücretsiz bir şekilde farklı bir web sayfasına yönlendirmeniz mümkündür.
  • Gelişmiş domain yönetim paneli sayesinde satın aldığınız tüm alan adlarını kullanıcı dostu, SEO uyumlu, Türkçe yönetim paneliyle bir ücret ödemeden yönetebilirsiniz. Domainlerin yönetim panellerinin kullanım avantajları sayesinde bilgi sahibi olmasanız da web sitenizi kolayca yönetebilirsiniz.

Satın aldığınız bir domain ile tüm bu profesyonel domain servislerini kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece daha bir alan adı satın aldığınız andan itibaren rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Domain Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Domain seçimi her zaman önemlidir.  Doğru domaini seçerek dijital ortamda sektörünüzün en büyükleri arasına girebilirsiniz. Tabii, domaininizi doğru seçmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. 7 gün 24 saat kesintisiz destek hattına sahip olan Limonhost sizlere en kaliteli alan adını alma şansı sunuyor. Alan adınızı seçerken şu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor;

  • Sektörünüz ve işinizle alakalı bir alan adı size kazandıracaktır.
  • Dijital ortamda İngilizce karakter uyumu olmalıdır. Seçim yaparken İngiliz alfabesinde olmayan harfleri tercih etmeyin. Ayrıca seçtiğiniz harflerin Türkçe harflerle de uyumlu olması gerekiyor.
  • Arama motoru optimizasyonu ile uyumlu olan bir alan adı seçin. Arama motorlarında en çok aranan kelimeleri belirleyerek alan adınızda yer vermeniz arama sorgularında size kazandıracaktır.
  • Sizlere alan adı trendlerini, alan adı önerilerini ya da yakın bir süre içinde süresi dolacak olan alan adlarına ait önerileri sunan bir araç kullanın. Böylece daha ilgi çekici bir web sitesine sahip olabilirsiniz.
  • Almak istediğiniz domainin daha önce kullanılma durumunu kontrol edin. Böylece daha önce kötü amaçla kullanılan alan adlarını almaktan kaçınabilirsiniz.
  • Alan adı seçimi yaparken LimonHost gibi profesyonel şirketlerle çalışın. Profesyonel alt yapıya sahip olmayan şirketler size daha sonraki süreçte birçok sorun yaşatacaktır.