BİLECİK (AA) - HARUN KAYMAZ - Bilecik'in Söğüt ilçesinde dört kuşaktan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olan 71 yaşındaki Nebiye Zobaroğlu, öğrencisi ve coğrafya öğretmeni 51 yaşındaki Hayriye Öner, Öner'in öğrencisi ve edebiyat öğretmeni 40 yaşındaki Serdar Birsen ile onun öğrencisi ve kendisiyle aynı branş öğretmeni 30 yaşındaki Elif Bostancı, Söğüt Anadolu Lisesi'nde unutamayacakları bir gün geçirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla bir araya gelen 4 öğretmen, sınıftaki öğrencilerle aynı sıralara oturdu yaşadıkları hatıraları paylaştı, duygusal anlar yaşadı.

Zobaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1966 yılında ilk görev yeri olan Burdur'da Türkçe öğretmenliğine büyük bir heyecanla başladığını söyledi.

Burdur'dan sonra ülkenin çeşitli bölgelerinde görev yaptığını anlatan Zobaroğlu, şöyle devam etti:

"Yıllar geçse de öğrencilerimle diyaloğum sürüyor. 27 yıl bu mesleği yaptım. Yetiştirdiğim ve onların öğrencisi öğretmenlerle bir araya gelmek çok heyecan ve mutluluk verici. Unutamayacağım bir gün yaşadım. Öğretmenlik mesleğini seçtiğim için çok mutluyum."

Zobaroğlu'nun ortaokulda öğrencisi olan ve halen coğrafya öğretmeni olarak görev yapan Hayriye Öner de öğretmeni ve öğrencisi olan meslektaşlarıyla buluşmanın inanılmaz bir mutluluk olduğunu vurgulayarak "Bu buluşmayı hep hayal ederdik, bugün gerçekleşti. Çok güzel oldu." dedi.

Öner'in ortaokul ve liseden öğrencisi edebiyat öğretmeni Serdar Birsen ise büyük bir gururla yaptığı mesleğini bugün daha iyi anladığını dile getirerek "Böylesine insanlarla aynı mesleği yapmak çok önemli. Bu gibi durumlarda öğretmenliğimiz daha keyif veriyor. Çok farklı, duygu yüklü bir gün yaşadım." ifadesini kullandı.

Birsen'in ortaokul ve liseden öğrencisi aynı branştan meslektaşı Elif Bostancı da üç kuşak öğretmen ile aynı sınıfta yıllar sonra buluşmaktan dolayı çok heyecanlı olduğuna işaret ederek "Onlardan aldığım bilgileri yeni nesle aktarmaktan dolayı çok gururluyum. Unutulmaz bir hatıra oldu benim için. Öğretmenim öğretmeniyle buluşmak değişik bir duygu." diye konuştu.

Lise öğrencilerinin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşan öğretmenler, bu buluşmayı her yıl gerçekleştireceklerini kaydetti.