Evinize renk katan bitki ve çiçek çeşitleri birçok farklılığa ev sahipliği yapıyor. Birçok çiçek çeşidine çiçek sepetinde yer verebilir ve yetiştirebilirsiniz. Bazı çiçek türleri ise diğerlerinden çok daha farklı bir yapıya sahip. Orkide ailesinin içinde yer alan dracula simia çiçeği halk arasında başka bir isimle biliniyor. Küçük ejderha maymunu olarak bilinen bu çiçek türü, adeta maymun suretine benziyor. Yapısal farklılığı ile dikkatleri üzerine çeken dracula simia çiçeğini görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Farklı bir yapıya sahip olan dracula simia çiçeğinin çoğu türünde maymun suretini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı dracula simia çiçekleri direk olarak maymun kafasına benzeyen bir yapıya sahip.

Güney Amerika bölgesinden gelen dracula simia çiçek türü yüksek bir bölgede yetişiyor. Dracula simia çiçeği yapısı ve yetişme ortamı ile görenlerde şaşkınlık yaratıyor. Yüksek bölgeleri seven bu bitki 2500-4000 metre aralığında yetişiyor. Birçok bölgede dracula simia çiçeği, maymun yüzlü orkide olarak anılıyor. Tropikal iklim koşullarında daha iyi yetişen dracula simia çiçeği, farklı alanlarda da yetişebiliyor. Bu çiçek türü portakala benzeyen kokusu ile görenleri kendine çekmeyi başarıyor.

Dracula simia çiçeği ile ilgili merak ettiğiniz diğer detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dracula Simia Çiçeği Bakımı

Dracula simia çiçeğini günlük hayatta görmeniz pek mümkün değil. Özellikle ülkemizde yetiştirmek için hazırlanması gereken pek çok koşul bulunuyor. Dracula simia çiçeğini ülkemiz şartlarında yetiştirmek için özel sera sistemlerinden destek alabilirsiniz. Burada nem dengesinin korunabildiği seralar büyük önem taşıyor.

Dracula çiçeğinin iklim şartlarını hazırlayarak üretim yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken detaylara göz atabilirsiniz.

Sıcaklık

Tropikal iklim ortamlarını seven dracula simia çiçeği için sıcaklık dengesi büyük önem taşıyor. Sıcaklık ayarını yaparken aşırıya kaçmanız halinde dracula simia çiçeğinin zarar görmesine neden olabilirsiniz. Genel olarak dracula simia çiçeği sıcak ve güneşli ortamları sevmesi ile biliniyor. Her ne kadar sıcak ortamları sevse de , bu çiçek türünü doğrudan güneş altında tutmamanız gerekiyor.

Işık

Birçok bitkide olduğu gibi dracula çiçeği de ışığa ihtiyaç duyuyor. Dracula simia çiçek türü de oldukça aydınlık ve ışık alan ortamları seviyor. Aynı zamanda ışığın yanında oluşan gölge alanlar da dracula simia çiçeği için uygun bir yer oluşturuyor. Dracula simia çiçeğinin ışık almasını sağlarken, direk güneş ışığı altında bırakmamaya özen gösterin.

Nem

Orkide ailesine ait olan dracula simia çiçek türü için nem dengesi büyük önem taşıyor. Yaşadığı iklim gereği neme ve dengeye ihtiyaç duyuyor. Eğer sera ortamında yetiştirmeyi düşünüyorsanız yeterli miktarda nemi yaratmanız gerekiyor.

Dracula simia ve daha fazlası için https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.