ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Türkiye'nin tehdit altında olması demek, Avrupa'nın tehdit altında olması demektir. Bütün Avrupa ve dünya kamuoyunun dikkatinin İdlib'de yoğunlaşmasını arzu ediyoruz. Oradaki gelişmelere kayıtsız kalmayacağımızı da buradan bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

Gençlik Parkı Başkent Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi 18. Dönem Sertifika Töreni'ne Fatih Şahin, AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve bazı milletvekilleri katıldı.

Şahin törende yaptığı konuşmada, Siyaset Akademisi programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazananları tebrik etti ve başarı diledi.

AK Parti iktidarının eğitime büyük önem verdiğini, bütçelerde en büyük payın eğitime ayrıldığını belirten Şahin, partinin kurumsal olarak da teşkilat içi eğitime, partilileri sosyal hayata hazırlayacak eğitimlere hep önem verdiğini vurguladı.

Türkiye'nin çetin günler yaşadığına değinen Şahin, şunları söyledi:

"Ekonomiye baktığımızda, bu yaşananların sadece ülkemize özgü olmadığını, tüm dünyada özellikle gelişmekte olan birçok ekonominin bir kıskaç altında olduğunu görüyoruz. Bu kırılganlık ve hassasiyeti maniple ederek, döviz kuru üzerinden ülkemizi esir almaya çalışanların olduğunu görüyoruz. Ancak bu manipülatif hareketlere karşı bizler gerekli tedbirlerimizi aldık. Önümüze konmak istenen bu engelleri bir bir aşarak, hedeflerimize çok güçlü bir şekilde yürümeye devam edeceğiz."

Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyüdüğünü, ilk çeyrekte 7,3'lük bir büyüme gerçekleştiğini anımsatan Şahin, "İşte bu büyüme oranı, bizi Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde Malta'dan sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi haline getiren, OECD ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen, G-20 ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen dördüncü ülke konumuna getiren ekonomimiz, aslında bütün bu manipülatif girişimlere, engelleme çalışmalarına karşı en güçlü cevaptır. Bu büyüme oranları ekonomimizin ne kadar güçlü temeller üzerine oturduğunu, ekonomimizin ne kadar dinamik bir ekonomiye sahip olduğunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Şahin, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde hapsedilmek istenilen kıskaçtan kurtulacağına inandığını vurguladı.

- "İdlib'te bir insani dramın arefesindeyiz"

Fatih Şahin, Suriye'de, Mısır'da kan ve gözyaşının durmadığına işaret ederek, İdlib'deki gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. "İdlib'de bir insani dramın arefesindeyiz." diyen Şahin, Türkiye'nin sınırlarının ötesindeki ve gönül coğrafyasındaki hiçbir drama bugüne kadar seyirci kalmadıklarını anlattı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sınırlarının tehdit altında olması demek, Türkiye'nin tehdit altında olması demektir. Türkiye'nin tehdit altında olması demek, Avrupa'nın tehdit altında olması demektir. Bütün Avrupa ve dünya kamuoyunun dikkatinin İdlib'de yoğunlaşmasını arzu ediyoruz. Oradaki gelişmelere kayıtsız kalmayacağımızı da buradan bir kez daha ifade ediyoruz."

Suriye'den gelen 4 milyona yakın muhaciri de Türkiye'de misafir ettiklerini dile getiren Şahin, yeni göç dalgalarının oluşmasına izin vermemek adına, askeri ve insani tedbirleri alacaklarını söyledi.

- "Yerel seçimlere çok güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz"

Şahin, son günlerde Mısır'da seçilmiş Mursi hükümetine karşı gerçekleştirilen darbeye karşı protesto amacıyla silahsız, sivil gösterilerin yapıldığı Rabia meydanında toplanan göstericilerin yargılandığı davanın neticelendiğini hatırlatarak, dava sonuçlarını kınadıklarını ve asla kabul etmediklerini vurguladı.

AK Parti'nin Mart 2019'daki yerel seçime hazırlandığını, 24 Haziran milletvekili seçimlerinin sonuçlarının verdiği bazı mesajlar olduğunu belirten Şahin, "Masaya yatırdık, inceledik, irdeledik, tespitlerimizi yaptık. Bu tespitlerimizden yola çıkarak, Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere çok güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz." dedi.

-"Siyaset Akademisi 10. yılını tamamlıyor"

Törende konuşan Hamza Dağ da 18. Dönem Siyaset Akademisine bu yılın başında kongresi tamamlanan illerde başladıklarını söyledi.

Dağ, 29 ilde 30 bölgede programları yürüttüklerini, Mart 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği ilk ders ile başladıklarını anımsattı.

"Siyaset akademisi 10. yılını tamamlıyor. AK Parti, iktidara gelmesiyle birlikte nasıl bir marka haline gelmişse Siyaset Akademisi de AK Parti'nin bir markasıdır ve bu ülkeye kazandırdığı çok önemli bir kazanımdır. Siyaset ve akademi kelimelerini yan yana durduğu tek parti AK Parti'dir." ifadesini kullanan Dağ, bu durumun AK Parti'nin eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu anlattı.

Kendilerinin gençlik kollarından itibaren partide yetiştiklerini belirten Dağ, bugüne kadar değişik görüşlerde 60 bin kişinin eğitim aldığını bildirdi.

Hamza Dağ, bu dönem ilk defa Hakkari, Şırnak ve Kırklareli'nde Siyaset Akademisi açtıklarını ve 500'ün üzerinde kişinin ücretini ödeyerek eğitim aldığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Gel bizde, Siyaset Akademisinde eğitim al. Belki seçim kazanırsın" diye çağrıda bulunduklarını hatırlatan Dağ, "Çağrıya cevap vermedi. Sonrasında bir seçim daha geçti. Bu seçimde de kaybetti. Önümüzde 19. dönem Siyaset Akademisi var. Gelir ders alırsa belki önümüzdeki seçimlerde bilgi sahibi olur." diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da akademi hakkında kısa bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Siyaset Akademisi Türkiye ikincisi, Ankara birincisi Seda Altundal sertifikasını Hamza Dağ'ın, Ankara ikincisi Enver Harput ise Fatih Şahin'in elinden aldı.