DÜZCE (AA) - Düzce'de düzenlenen operasyonlarda suç örgütleriyle irtibatı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden ikisi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "uyuşturucu madde ticareti yapmak, "fuhuş için yer temini ve aracılık etmek" suçlarından gözaltına alınan 22 şüpheliden 5'inin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden Ş.D. ve H.D. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan tutuklandı. Zanlılardan U.K. ve S.G. hakimlikçe adli kontrol şartıyla, H.D. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 17'sinin ise jandarmadaki işlemleri sürüyor.

- Olay

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 22 kişiyi yakalamak için çalışma başlatmış, 6 ilçede 21 eve eş zamanlı operasyonda, Z.K, F.K, E.Y, Ö.B, S.K, T.C, A.C, H.D, S.G, H.D, Ş.D, F.B, G.O, H.G, E.T, , M.Y, N.Y, İ.Y, U.K, R.Ç, ve S.O'nun organize suç örgütleriyle irtibatı tespit edilerek gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin iş yerleri, evleri ve araçlarında yapılan aramalarda 4 tabanca, 159 fişek, 2 şarjör, 4 av tüfeği ve 2 gram kubar esrar ele geçirilmişti.