EDİRNE (AA) - Edirne'de, 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin'in çağrısıyla Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Edirneliler Selimiye Camisi'nde kıldıkları cuma namazının ardından yürüyüş için caminin önündeki otoparkta bir araya geldi. Burada vatandaşlara Türk bayrağı ve üzerinde ay yıldız ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı bulunan balon dağıtıldı.

Mehteran takımı da Mehmetçiğe destek olmak amacıyla burada mini bir konser verdi.

Kırkpınar Ağası Çetin, burada yaptığı konuşmada, her Türk vatandaşının birer Mehmetçik olduğunu söyledi.

Edirne'de yaşayan her vatandaşın Fatih Sultan Mehmet'in torunu ve Mehmetçik olduğunu belirten Çetin, "Biz bunu dünyaya haykırıyoruz. Afrin'de, Irak'ta, dünyanın neresinde olursa olsun, her Mehmetçik bizim evladımız, çocuğumuzdur. Biz de onlar gibi Mehmetçiğiz. Her zaman her dakika yanındayız. Buradan askerlik şubesine kadar yürüyerek her birimizin birer Mehmetçik olduğunu haykıracağız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Selimiye Camisi imam hatibi ve müezzini Yusuf Serenli, Kur'an-ı Kerim okudu, vatandaşlar müftülük duahanı Nuri Böcekbakan'ın Mehmetçik için ettiği duaya "amin" dedi.

Buradaki programdan sonra muharip gaziler, mehteranla kortej oluşturan vatandaşlar "657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin tarafından düzenlenen Mehmetçiğe destek yürüyüşü" yazılı pankart ve Türk bayrağıyla yürüyüşe başladı.

Caminin önünden Edirne Belediyesi'ne kadar gelen kortejin önünde bulunan Çetin, yaptığı açıklamada, yürüyüşün Ahmet Çetin'in değil, Türk milletinin yürüyüşü olduğunu belirtti.

Yürüyüşe katılmayanlara sitemlerini ileten Ağa Çetin, "Biz buradan dünyaya diyoruz ki biz biriz ve tekiz, kimsenin de bize gücü yetmez. Her birimiz birer Mehmetçiğiz. O yüzden isterdim ki tüm kurum ve kuruluşlarımız şu sahada meydanda olsun, olmayanları kınıyorum, olanlarla beraberim." dedi.

Çetin'in konuşmasının ardından kortej çeşitli sloganlar atarak askerlik şubesi önüne kadar yürüdü.

Kortejdekiler askeri lojmanlarda nöbet tutan askerleri alkışladı, Çetin de askerlerin yanına giderek "hayırlı nöbetler" diledi, fotoğraf çektirdi.

Askerlik Şubesi'nin önünde dua edilmesinin ardından Çetin ve vatandaşlar, gönüllü askerlik için dilekçelerini teslim etti.