TUNCELİ (AA) - Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" yürüten Mehmetçik, terör örgütüne bir darbe de Tunceli'de vurdu.

Hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak için Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Zeytin Dalı Harekatı başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yurt içinde de ülkenin huzur ve barışına kasteden eli kanlı terör örgütü PKK başta olmak üzere, teröristlere yönelik kararlı operasyonlarını sürdürüyor.

Afrin bölgesinde teröristlere ait sığınak ve barınakları savaş uçakları ile bir bir imha ederek, teröristlere ağır kayıplar verdiren Mehmetçik, yurt içinde de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik kar, kış demeden ve herhangi bir ihbar ya da istihbarat beklemeden operasyonlar yürütüyor.

Yurt içindeki operasyonlarda soğuk havaya rağmen günlerce karlı arazilerde kalarak teröristlere aman vermeyen Mehmetçik, bu çerçevede Tunceli kırsalında da teröristlere yönelik operasyon yaptı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan 3 sığınak ve bir mağara tespit edildi.

Mehmetçik'in imha ettiği sığınaklar ile mağaradaki aramalarda, örgüt mensuplarına ait bin 240 çift ayakkabı, 600 serum, bin tıbbi ilaç, 8 akü, 1 jeneratör ile yaşam ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Tunceli Valiliği, teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.