ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünden, Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye gönderilen Nusret Yılmaz'ın, Ankara Garı saldırısı sanıklarından aynı isim ve soy ismindeki kişi olmadığı bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Ankara Garı saldırısı sanıklarından Nusret Yılmaz'ın Gürcistan'dan Türkiye'ye sınır dışı edildiği halde serbest bırakıldığı iddialarına ilişkin haberler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, haberlerde bahsi geçen, Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye sınır dışı edilen ve balıkçılıkla uğraşan aynı isim ve soyadına sahip kişinin, söz konusu saldırıyla herhangi bir ilişiğinin bulunmadığı ifade edildi.

Kişinin, isim benzerliği nedeniyle mağduriyet yaşadığına ilişkin talebinin bulunduğu bildirilen açıklamada, Ankara Garı saldırısı sanıklarından olan ve Ankara 4'üncü Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Nusret Yılmaz'ın kırmızı bültenle uluslararası seviyede arandığı kaydedildi.

Açıklamada, Türk Polis Teşkilatının, her türlü terör örgütüyle mücadelesine kararlı ve azimli şekilde devam edeceği de vurgulandı.