Türkiye’de pek çok insanın yaşamak istediği İzmir, bu dönemde oldukça fazla misafir akınına uğruyor. Bu yazımızda İzmir’de gezilecek yerler olarak bir sıralama yapıyor ve sizler için bilgiler veriyoruz. İzmir, neşesi, sıcaklığı ve gezilecek oldukça fazla yeri olan bir şehirdir. İşte İzmir’de gezilecek yerler: 

Efes Antik Kenti

İzmir’e gelip ziyaret etmeden gidilmemesi gereken yerlerin en başında listede bulunuyor. Efes Antik Kenti kuruluş olarak tam bir tarihi bilinmemiş olsa da Milatta Önce 6000’li yıllar ya da daha öncesinde kurulmuş olabileceği düşünülmektedir. Efes Antik Kenti Helenistik dönemden günümüze kadar neredeyse her daim nefes almış bir şehirdir.  Bu antik kenti Amazon olarak bilinen kadın savaşçılar tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Ana tanrıçalar kenti olarak geçmektedir.

Bu bölgede oldukça tarihi bir bölge olmuş olan Efes Antik Kenti’nde ön planda olan ve günümüzde hala yapı sağlamlığı koruyan Artemis Tapınağı oldukça değerlidir.

Dünyanın yedi harikasından birisidir. Bu tapınak oldukça ihtişamlıdır. Ancak tarih boyunca tam olarak korunamamış günümüzde pek çok bölgesi yıkılmıştır. UNESCO Dünya Miras listesinde de yer almaktadır. İki katlı olarak inşa edilen bu yapıda kütüphanede bulunmaktadır. Oldukça büyük ve güzel bir yapı durumundadır. Pek çok ziyaretçi bu yapıya hayran kalmıştır.

Efes Antik Kenti’ne giriş için Müze Kartı kullanarak ücretsiz girebilirsiniz, eğer Müze Kartınız yok ise belli bir ücret ödemek durumundasınız. Ayrıca Antik Kent içerisinde Yamaç Evler ve Efes Müzesi ziyareti için maalesef müze kartı geçerli değildir. Onlara ayrı bir ücret ödemek zorundasınız.

Şirince Köyü

2012 senesinde oldukça ünlenen bir köy olarak bilinmektedir. Şirince Köyü popülaritesini Maya Takviminden almaktadır. Bu takvime göre 2012 senesinde kıyametin kopacağı ve dünya üzerinde canlı olarak kalacak tek yerin Şirince Köyü olacağını söylemesinin ardında oldukça ünlenmiş ve son derece kalabalık bir köy haline gelmiştir.

Köyde Rum kiliseleri de bulunuyor. Bu köyde hiçbir yapı birbirinin manzarasını kapatmayacak şekilde yerleştirilmiş ve muhteşem gün batımları seyredilmiştir. Bu köyde şu anda şarap yapımı ve satışı yapılmaktadır. Eğer yolunuz düşerse hediyelik eşyalar ya da şaraplar alabilirsiniz.

Ayrıca buranın İzmir gezilecek yerler listesinde en ilgi çeken yerlerden biri olduğunu da söylemeden geçemeyiz.

Yedi Uyuyanlar Mağarası

Efes Antik Kenti içerisinde bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası’na kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Burası hem İslamiyet tarihi için hem de Hristiyanlık tarihi için oldukça önemlidir.  İslam’da Ashabı-ı Kehf’de de bahsi geçen yedi kişini burada 309 yıl boyunca uyuduğu biliniyor. Mağara Müslümanlar ve Hristiyanlar tarafından senenin her dönemi yoğun olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır. Buraya Efes Antik Kenti bünyesinde ziyaret etmeniz mümkündür.

İzmir Kuş Cenneti

Çiğli’de bulunan İzmir Kuş Cenneti son dönemlerde oldukça meşhur bir hale gelmiştir. 205 kuşun yaşadığı bu park 8 bin hektarlık bir doğal park arazisidir.

İzmir’e gelmişken hemen yakınında bulunan Manisa’yı da gezmek isterseniz, Manisa gezilecek yerler yazımıza da mutlaka göz atın.