İnsanoğlu ile iç içe yaşayan ve evcilleşen ilk hayvan türlerinden birisi olan köpekler, etçil beslenen hayvanlardır. Fakat evcilleşme süresi sonrasında beslenmeleri de insanlara benzemeye başlamıştır. Nasıl bir insan günlük olarak farklı protein, mineral ve vitamine ihtiyaç duyuyorsa, evcil köpeğinizde aynı şekilde bu besinlere ihtiyaç duymaktadır. Devamlı et veya kemik yedirmek doğru beslenme gibi düşünülse de tamamen yanlıştır. Olması gereken beslenme dengeli ve sağlıklı olmalıdır. Yani evcil hayvanınız günlük alması gereken bütün gereksinimleri doğru ölçülerde almalıdır. Köpeklerde beslenme gereksinimleri, ırk, cinsiyet, yapı, fiziksel aktivite durumu ve kısırlık durumuna göre farklılık göstermektedir. Tabi olarak da bu dönemlerde tüketilen besin öğeleri ve içerikleri de değişim gösterir.

Köpek beslenmesi, yavru besleme, gebe köpek besleme, erişkin köpek besleme ve yaşlı köpek besleme gibi birkaç farklı başlık altında toparlanabilir. Yavru ve genç köpeklerde enerji sarfiyatı fazlayken, yaşlılık halinde enerji sarfiyatı azalmaktadır. Köpek maması sizlere bu ölçüde nasıl beslenme yapmanız gerektiğine dair yardımcı olur. Tamamen disiplin gerektiren köpek beslenme sürecinde, her aşamayı detaylandırmalı ve ona göre bir beslenme düzeni hazırlamalısınız.

Köpek beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler genel olarak:

  • Ek beslenme durumu planlanmalı
  • Yaş arttıkça öğün sayısı azaltılmalı
  • Verilen mamanın uzun süre kapta kalmamasına özen gösterilmeli
  • Mevsim durumuna göre beslenme programı düzenlenmeli

Olarak karşınıza çıkmaktadır. Ailemizin en büyük parçalarından birisi olan köpeklerimize, mümkün olduğunca en iyi beslenme imkanını sunuyoruz. Yaşam standardını en üst seviyede tutmak için gerçekleştirdiğimiz bu eylemde, seçilen mamanın durumu da büyük önem arz etmektedir. Ucuz köpek maması olarak değil hem ucuz hem kaliteli ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir.

Çok Tercih Edilen Köpek Mamaları

Köpek maması alanında ürün seçeneği sunan birçok firma yer almaktadır. Bu firmalar ve mamalar arasında seçim yaparken köpeğinizin hangi içeriklerden daha çok zevk alacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Hill’s: Yüksek kaliteli köpek mamalarından birisi olan Hill’s, köpeğinizin durumuna göre en doğru mamayı sizlere sunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri menşeli olan bu ürün, kuzu etli, somonlu, sığır etki, tavuklu, hindi etli, sebzeli ve bal kabaklı gibi seçenleri ile ön plana çıkmaktadır.

Royal Canin: En iyi köpek maması sıralamasında istisnasız yer alan Royal Canin, İspanya menşeli olarak karşınıza çıkmaktadır. Kuru ve yaş mama seçenekleriyle karşınıza çıkan bu ürün, köpeğinizin boyutuna özel üretilmiştir. Tahıllı, tahılsız ve düşük tahıllı gibi ürün seçeneklerinin yer aldığı bu ürün, evcil hayvanlarınızın iyiliğini düşünmektedir.

La Vital: Fransa menşeli ucuz köpek maması olarak karşınıza çıkan La Vital, birbirinden lezzetli mamaları ile sektörde yerini almıştır. Köpeğinizin ırk yapısına uygun olarak mama üreten bu firmanın ürünlerinde kimyasal içerik bulunmamaktadır.

Wellness Core: Doğal köpek mamaları arasında yer alan ve yüksek oranda hayvansal protein içeren Wellness Core, düşük bitkisel ürünler içermesinden dolayı ön plana çıkmaktadır.