En iyi oyuncu mouse seçimi için öncelikli olarak kişisel ihtiyaçlarınızdan emin olmanız gerekiyor.

Aslında “oyun yada oyuncu” ibaresi olmadan da her mouse ile PC oyunlarının hepsini oynayabilirsiniz. Ayrıca bir oyuncu mouse’u sizi bir anda “pro-gamer” yapmaz. Ancak piyasada bu kadar kaliteli, çok fonksiyonlu ve oyunlara yönelik dizayn edilmiş mouse çeşidi varken, oyun deneyiminizi üst düzeye çıkaracak bir seçim yapmak isteyebilirsiniz.

İşi bir seviye daha ileri götüren oyun tutkunlarının sadece en iyi oyuncu mouse satın almakla yetinmediğini biliyoruz. PC’lerin teknik özellikleri halihazırda üst düzeyde olan oyuncular, monitör, klavye ve gamer kulaklık gibi donanımların da en iyilerini kullanmak istiyor.

Gamer kulaklık

Günümüzde dünya çapında yüz milyonlar tarafından hergün saatlerce oynanan oyunları bir düşünelim... DotA2, LoL, CS:GO, Knight Online, FortNite, PubG...

Hemen her popüler oyunun tamamıyla “takım içi iletişim” üzerine kurulu olduğunu görebiliriz. Bu iletişimi doğru şekilde sağlamak için bir gamer’ın en büyük yardımcısı, kulaklıklar. Bu nedenle oyuncular için en az klavye, monitör ve mouse kadar önemli olan kulaklıkların yüksek ses kalitesine sahip olmaları birinci koşul. En iyi ses deneyimini sunanlarla birlikte, fiziksel anlamda konforlu kulaklıklar arasından tercih yapmak gerekiyor. 

Özellikle bir oyuncu açısından düşündüğümüzde, saatlerce kulağında takılı kalan bir donanımdan söz ediyoruz demektir. Bu sebeple gamer kulaklıkların uzun süreli kullanımda oyuncuları rahatsız etmeyecek şekilde dizayn edilmeleri gerekiyor. Ayrıca kişiye göre değişen fiziksel özellikler, kulaklık seçiminde değişken ve belirleyici unsurların başında geliyor.

Her oyuncu hem kendi sağlığını hem de oynadığı oyunun gereklerini düşünerek, kulaklık seçimini bunlara göre yapıyor. Ayrıca bazı oyuncuların kulaklık tercihlerinde diğer multimedya aktivitelerini de göz önünde bulundurduklarını biliyoruz.

Detaylı bilgi için; https://tr.steelseries.com/gaming-headsets