80’li yılların başında birçok insan tarafından oldukça sevilerek takip edilmeye başlanan romantik akım tarzı filmler, dünya çapında en çok izlenen türlerden biri olmayı başarmıştır. Bu başarının altında yatan en büyük neden, insanları filme tamamen odaklayan konuların romantik filmlerde başarıyla işlenebilmesidir. Bu tür, özellikle çift olarak sinemaya gitmeyi seven ailelere hitap etmesi ile milyonlarca takipçi kazanmayı başarmıştır. En çok Hollywood sahnesinde çekilen romantik filmler, ülkemizde de 2010 yılından sonra yükselişe geçen türler arasındadır. Bizde sizler için en çok aranan ve en iyi romantik filmleri bir araya topladık.

1- Murder Mystery

Romantik film türünün son derece beğenilerek takip edilen örneklerinden biri, Murder Mystery filmidir. Film, evli bir çiftin yaz tatili için kiraladıkları yatın içerisinde başlamaktadır. Bir süre sonra gelişen durumlar ise onları yatın içerisinde işlenmiş bir cinayetin baş şüphelileri haline getirmiştir. Eğlence ve aşka doyacağınız 2019 yapımı olan Murder Mystery yapımını halen izlemediyseniz izlemenizi öneririz.

2- İncir Reçeli 2

İlk filmi ülkemiz insanları tarafından oldukça beğenilen ve müzikleriyle damga vurmuş olan serinin ikinci filmidir. Aşka dair paylaşılan sözler ve yapım içerisinde gerçekleşen olaylarla izleyiciyi kendisine hayran bırakmıştır. Başrollerini Halil Sezai ve Şafak Pakdemir ikilisinin paylaştığı İncir Reçeli 2, seçilen çekim mekanları ile İstanbul’un güzelliğini en iyi yansıtan romantik filmler arasındadır. Yapım tarihi 2014 yılına dayanan İncir Reçeli 2’yi, interaktif platformlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

3- Yol Arkadaşım

Senaristliğini İbrahim Büyükakın’ın yazdığı film, Oğuzhan Koç’un başrolünü üstlenmesiyle gayet keyif alacağınız ve aşka doyacağınız bir yapıt olarak karşımıza çıkmaktadır. Film ağır dramatik öğeler taşımamakla beraber romantik ve macera dolu bir havası vardır. İş konusunda aynı sıkıntıyı yaşayan Onur ve Şeref karakterlerinin yolculuk esnasında tesadüfen karşılaşmasıyla ilk sahneler başlamaktadır. Daha sonra başlarına gelen komik olayların başarılı şekilde işlendiği 2017 yapımı Yol Arkadaşım filmini keyifle izleyebilirsiniz.

4- Anne Karenina

Tolstoy’un aynı isimli romanından esinlenilmiş olan film, ilk gösterimine 2012 yılında başlamıştır. Kitap versiyonunun ise 1877 yılında basılmasının ardından dünya çapında oldukça büyük bir yankı uyandırmış ve günümüze kadar popülerliğini korumayı başarabilmiştir. Kitapta geçen tüm konunun birebir aynısı, Anne Karenina filminde de aynı şekilde işlenmeye çalışılmıştır. Klasik ve romantik tarzda filmlerden hoşlanıyorsanız sinema izle platformlarından Anne Karenina filmini keyifle izleyebilirsiniz.

5- Singles

Türkçeye ‘’Bekarlar’’ olarak çevrilen Singles filmi, 1992 yılında beyaz perdeye aktarılmış bir filmdir. Filmin yönetmenliğini ise duayen isim ve ünlü yönetmen Comeron Crowe üstlenmiştir. 90’lar havasının izleyiciye başarılı bir şekilde aktarıldığı film, tüm dünyada büyük yankı uyandırmış ve günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Filmin konusunu ise bir grup bekar gencin başına gelen olaylar oluşturuyor. Ayrıca kişisel özgürlüğünü yeni kazanmış olan gençleri aşk, ihtiras ve romantizm duyguları, filmde başarılı bir şekilde işlenmektedir.

6- City of Angeles

City of Angeles, Türkçeye ‘’Melekler Şehri’’ olarak çevrilen 1998 Amerika yapımı bir romantizm filmidir. Başrollerinde Nicolas Cage ve Meg Ryan yer almaktadır. Melekler Şehri filmi, izleyicilerini eski masallar tarzında bir havayla karşılamaktadır. Öyle ki ameliyat serüveni başarısız geçen bir kadınının depresyon dönemindeyken bir adamla tanışmasını konu alıyor. IMDB tarafından 6.7 puanla listelendirilen City of Angeles filmini, aşka ve duygusallığa doyabilmek adına keyifle izleyebilirsiniz.

Telefonda sonsuzluk işareti başlıklı yazı ilginizi çekebilir.