CAKARTA (AA) - Endonezya, 2018 Asya Oyunları için hazırlıklarını tamamladı.

Endonezya, başkent Cakarta ve Palembang kentlerinde 18 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde ikinci kez ev sahipliğini yapacağı 18. Asya Oyunları için hazırlıklarını tamamladı.

Etkinliğin hazırlıklarına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Endonezya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Gatot Dewa Broto, "Endonezya'nın 2018 Asya Oyunları’nın ev sahipliğini üstlenmesinden bu yana yoğun bir şekilde çalışmalara başladık. Çok şükür yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda etkinlik için hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz." dedi.

Normal koşullarda böyle büyük organizasyonların tam anlamıyla altyapı hazırlıkları için 10 yıl gerekli olduğunu söyleyen Broto, "Vietnam’ın etkinliği düzenlemeyeceğini açıklamasından sonra ev sahipliği bize verildiğinde hazırlıklar için 3 yılımız vardı.Devlet Başkanı Joko Widodo'nun etkinlik konusunda ilgili tüm birimlere çalışmalarını hızlandırması talimatını vermesinin ardından bugün gelinen noktada çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz." diye konuştu.

Başkentin trafik sorununa karşı valilik ve ilgili birimlerin de önlemler aldığını belirten Broto, "Etkinlik süresince başkentte bazı okullar eğitime kapanacak. Ancak öğrencilerin eğitmenin aksamaması için internet üzerinden uzaktan eğitim sürdürülecek. Minibüs gib bazı toplu taşıma araçları belli noktalarda trafiğe girişi yasaklanacak ve trafik yoğunluğu azaltma amacıyla araçlara tek-çift plaka uygulamasına geçilecek." ifadelerini kullandı.

Broto, ayrıca Asya Oyunları’ndan ticari ya da finansal bir beklentileri olmadığını ve organizasyona başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmaya odaklandıklarını ifade etti.

Tanıtım kampanyasında "Asya’nın Enerjisi" sloganının yer aldığı Asya Oyunları’nın 18 Ağustos’ta Cakarta’da yapılacak açılış töreninde, katılımcı ülkelerden üst düzey konuklar da hazır bulunacak.

Asya Oyunları’nda 45 ülkeden 40 spor dalında 16 bin sporcu mücadele edecek.

Her dört yılda bir yapılan Asya Oyunları, ilk kez 1951 yılında Hindistan’da gerçekleşirken, 4. Asya Oyunları 1962’de Endonezya’da düzenlenmişti.