Endüstriyel kapı sistemleri diğer adı ile seksiyonel kapılar istenilen ölçü ve ebatlarda tasarlanabilmektedir bu sebeple giriş ve çıkışların olduğu tüm endüstriyel yapılarda kullanılabilmektedir. Kullanım alanlarına göre alüminyum veya çelik ve daha fazla malzeme seçeneği mevcut olmaktadır. Bu tarz ürünlerin diğer raylı kapılara göre birçok avantajı vardır ve özellikle raylı kapılarda kapıların çalışma alanı iç mekânın kullanım alanını kısaltır.

Endüstriyel kapıların açılımında yukarıya yönlü olarak gerçekleşir ve kullanım alanına engel olmaz. Özellikle büyük depolarda ve fabrikaların mal kabul giriş kısımlarında oldukça geniş ve yaygın bir kullanımı bulunur. Bunun dışında küçük boyutlu olan endüstriyel kapı sistemleri otopark girişlerinde de kullanılabilir.

Endüstriyel Kapı Sistemleri Avantajları

Endüstriyel kapı sistemlerinin kullanımında manuel ile otomatik kontrol seçenekleri de mevcuttur ve özellikle gelişen teknolojiler sayesinde akıllı telefonlarda kontrol mümkün hale gelmiş durumda. Endüstriyel kapı sistemlerinin en büyük avantajlarından biri ses ve aynı zamanda ısı yalıtımının olmasıdır. Bu sebeple ses ve ısı izolasyonunu sağlarken dış mekânın olumsuz şartlarından da korunmaktadır. Endüstriyel kapı sistemleri avantajları genel olarak,

  • Endüstriyel kapı sistemlerinde gelişen teknoloji ile beraber akıllı telefonlarda da kullanımı mümkün hale gelmiş durumda.
  • Kapı sistemlerinin çalışma sisteminde motor otomasyon sistemi ile hareket ettirmektedir ve aynı zamanda halat kopması tarzında risklerde gerekli olan frenleme tertibatı mevcut olmaktadır bu sebeple çalışanlar için de güvenli kullanım sağlar.
  • Hırsızlık tarzı olumsuz durumlara karşı dayanıklı sistemlerdir, dayanıklı malzemeler kullanılmıştır, gereken önleyici tedbir alınmıştır.
  • Fabrikalar için modern bir görünüme sahiptir ve aynı zamanda toz yalıtımı sağlanır.
  • Isıtma ve soğutma masraflarınızı minimalize eder ve uzun ömürlü sistemlerden biridir.

Endüstriyel Kapı Sistemleri Kullanım Alanları

Endüstriyel kapı sistemleri kullanım alanları özellikle iş yerleri için tercih edilir fakat kurumlara özgü ölçü ve ebatlarda üretildiği için birçok yerde kullanıma uygundur. Endüstriyel kapı sistemleri ile bu tarz ürünler avantajları ile beraber birçok sektöre önemli çözümler getirir.  Endüstriyel kapı modelleri garaj kapı modelleri, endüstriyel kapılar ve hızlı PVC kapılar olarak ayrılabilir. Bu tarz sistemler genellikle depo sevkiyat akışını hızlandırır ve maliyeti düşürmesi açısından işletmelere kazanç sağlar.

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber gelişen endüstriyel kapı fiyatları genellikle tasarımına göre, uygulanacak alana gibi boyuta göre değişebilmektedir. Endüstriyel kapı sistemleri ergonomik tasarımı ve kalitesi ile öne çıkar bu sebeple sağladığı kolaylık ile kullanım alanı gittikçe artış göstermektedir.

Otomatik Kepenk Sistemleri

Otomatik kepenk sistemleri genellikle iş yerlerinde kullanılan sistemlerdir aynı zamanda kapı ve pencereleri kapatır ve dekoratif görünümü ile beraber güvenlik sağlanır. Otomatik sistemler olduğu için eski tip kepenkler dışında otomatik olarak kontrol edilir ve açılıp kapanmaları için fiziksel güç uygulanması gerekmemektedir. Bu sebeple eski tarz kepenklere göre daha kullanışlıdır ve daha güvenlidir.

Kullanılan kepenk sistemleri farklı ebatlarda yine kişisel tercihlere göre farklı renklere boyanarak üretebilirler. Uzun ömürlerinin yanı sıra kullanılan malzeme ve sistemlerinde üst seviyede güvenlik sağlanır.

Emniyetli Kapı Sistemlerine Nasıl Ulaşılır?

Emniyetli kapı sistemleri konusunda çeşitli model ve özellikli ürünler mevcuttur. Birçok alan için ve öncelikle endüstriyel ve iş yerleri için sağlanan endüstriyel kapı sistemleri ile otomatik kapı sistemleri birçok modelde ve işlevsellikte Hermes Endüstriyel Yapı’da bulunmaktadır. Hermes uzmanlığı ve kalitesi ile beraber iş alanlarınıza uygun kapı seçeneklerini deneyimleyebilir ve işletmeleriniz için avantajlı bu sistemleri kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için https://hermess.com.tr/ sitesinden bizlere ulaşabilir ve avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.