KOCAELİ (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nca (TSSF) düzenlenecek "Engelli Dalıcı Eğitmeni ve Engelli Dalıcı Eğitmen Asistanı Seminerleri", 11-12 Eylül'de Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde gerçekleştirilecek.

TSSF'den yapılan yazılı açıklamada, Engelli Dalıcı Dalış Talimatı'nın 16 Şubat'ta yürürlüğe girdiği aktarılarak, engelli bireylerin ülke karasularını ve dalış yapılabilecek havuzları kapsayan su altı etkinliklerini yapılabilmesi için, eğitmenler ve engelli dalıcı asistanlarının uyacakları kural ve standartların anlatılacağı bir seminer düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, seminere, engelli dalıcı eğitmen eğitimlerine katılma koşullarını ve TSSF'nin yetkili kuruluşunda en az bir yıl kayıtlı eğitmen olarak çalışmış olma koşulunu sağlayan tüm eğitmenlerin ve engelli dalıcı eğitmen asistanı eğitimleri koşullarını sağlayan tüm üç yıldız seviyesindeki dalıcıların katılabileceği aktarıldı.

Seminer kontenjanının 30 kişi ile sınırlı olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Katılım dilekçesini eksiksiz doldurarak diğer evraklar ile birlikte TSSF İstanbul birimine ulaştıran katılımcılar, başvuru sırasına göre belirlenecektir. Kontenjan dışı kalan eğitmenlerimiz için ilerleyen tarihlerde ilave seminerler düzenlenecektir. Seminere katılacak adaylarımızın en geç 5 Eylül mesai bitimine kadar katılım dilekçelerini ve istenen belgeleri dosya halinde federasyonumuz İstanbul birimine ulaştırmaları gerekmektedir. Adaylarımızın tüm eğitimleri takip etmesi, havuz ve deniz uygulamasına katılması zorunludur. Tüm eğitimlere eksiksiz katılan ve seminer sonunda yapılan sınavda başarılı olan eğitmenlerimize 'Engelli Dalıcı Eğitmeni' belgesi, üç yıldız dalıcılarımıza da 'Engelli Dalıcı Eğitmen Asistanı' belgesi düzenlenecektir."