ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları iddia edilen, aralarında dönemin 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı olan eski Tuğgeneral Yüksel Gönültaş'ın da bulunduğu 14'ü tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince Polis Meslek Yüksekokulunda (POMEM) oluşturulan salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Gönültaş, eski tabur komutanları Ertuğrul Gökbulut, Evren Karagülle, Hasan Coşgun ve Uğur Ergüven'in yanı sıra eski askeri personel Ünal Korkem, Gürkan Serteser, Emin Ertuğrul, İbrahim Veske, Muhammet Uğur, Mehmet Kök, Talha Güven, Ahmet Miraç Ok ve Halil Fevzi Çetin ile tutuksuz 30 sanık hazır bulundu.

Sanık avukatları ve sanık yakınlarının da katıldığı duruşmada bazı sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanıklar savunmalarında, yöneltilen suçlamalar ile aleyhteki tanık ifadelerini kabul etmeyerek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gürkan Serteser, Halil Fevzi Çetin ve Muhammet Uğur'un adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyelerine, tutuksuz sanıklar Mustafa Yılmaz ile İsmail Hakkı Kartal'ın ise değişen delil durumlarını dikkate alarak tutuklanmalarına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin darbe girişimine katıldıkları ve dönemin 59. Topçu Eğitim Tugayı Komutanı eski Tuğgeneral Yüksel Gönültaş'ın da aralarında yer aldığı bazıları eski 14'ü tutuklu 44 askeri personel hakkında "anayasa'yı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.