ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yargılandığı Genelkurmay "çatı" davasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, katılan avukatları ve müştekiler önceki gün açıklanan esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulundu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma Astsubayı Bülent Aydın'ın eşi Şehnaz Aydın söz aldı.

Aydın, Genelkurmay Başkanlığı karargahının güvenlik kameralarına yansıyan eşinin şehit edildiği anın görüntülerini izlettirdi.

Sanık Hasan Demirci'nin eşine 4 el ateş ettiğini ancak sol taraftan gelen başka bir kurşunla eşinin şehit olduğunun anlaşıldığını belirten Aydın, o yönde bulunan bütün askerlerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Aydın, eşinin şehit edilmesinden sorumlu tuttuğu sanıklar Hüseyin Yıldırım, Hasan Hüseyin Sarıtarla ve İsa Akın hakkında "kasten öldürmeden" ceza istenmediğini hatırlattı.

Eşinin şehadetiyle gurur duyduğunu dile getiren Aydın, "O gece Genelkurmay Başkanlığı karargahında, elinde silah olan herkesten ve darbe girişimine destek verenlerden şikayetçiyim. Eşimin kaderinde şehit olmak varmış. Vatana helal olsun, gurur duyuyorum. Katilleriyle burada da Hakk'ın divanında da hesaplaşacağız." ifadelerini kullandı.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde, dava dosyasında katılan olarak yer alan Başbakanlık adına avukatlar beyanda bulunmuştu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.