ADANA (AA) - Adana'da boşanmak isteyen eşini bıçakla ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan koca hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu Hüseyin Ötgen ile eşi Kevser Ötgen ve tarafların avukatları katıldı.

Fırıncılık yapan sanık Ötgen, eşini yaraladığı için pişman olduğunu söyledi.

Olay günü eşinin kendisinden ayrılmak istediğini söylediğini belirten sanık Ötgen, "Eşimle konuştum ikna olmadı. Ben de kendimi kaybettim. Bıçakla saldırdım. Nasıl saldırdığımı hatırlamıyorum. Bu olaydan önce de tartışma nedeniyle bana uzaklaştırma kararı verilmişti. Ben kumar oynadığım için evle pek ilgilenmiyordum, pişmanım." dedi.

İki çocuk annesi Kevser Ötgen ise eşinin kumar oynaması, alkol alması ve evle ilgilenmemesi nedeniyle aralarında şiddetli geçimsizlik olduğunu söyledi.

Eşinden şikayetçi olup uzaklaştırma kararı aldırttığını ifade eden Ötgen, daha sonra da boşanma aşamasına geldiklerini ifade etti. Olay günü dışarıda olduğu sırada eşinin eve girdiğini anlatan Ötgen, şöyle devam etti:

"Mutfaktan 2 bıçağı alıp beline saklamış. Kendisine gitmesini söyledim, gitmedi. Hasta olduğumu söyleyip yatağa uzandım. Yanıma gelip oturdu. Eliyle ağzımı kapatıp bıçağı saplamak istedi. Korkup 'Tamam sen ne istiyorsan onu yaparım, boşanmayacağım' dedim. Bunun üzerine bıçağı verdi. Kendisine, polis çağırdığımı gitmesini söyledim. Dışarı çıkıp tekrar konuşmak için geldi. Tartışma sırasında arkam dönüktü, sırtıma iki kez bıçak sapladı, 3 kez de bıçakla kolumu kesti. Karnıma da çok kez bıçağı batırdı. Ağır yaralandım, dalağımı aldılar."

Olayı çocuklarının da gördüğünü ifade eden Ötgen, kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği eşi ve ailesi hakkında şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde 14 Aralık 2017’de Hüseyin Ötgen, 8 yıl önce evlendiği eşi Kevser Ötgen’i kendisinden boşanmak için dava açtığı gerekçesiyle 10 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.