MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde cezaevinden kaçarak eşini döner bıçağıyla yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yaralama" suçlarından yargılanan tutuklu sanık Oğulcan A. ile yakınları, eşi Melek A, taraf avukatları ve Fethiye Kadın Platformu üyeleri katıldı.

Duruşmada, olay sırasında Oğulcan A'yı durdurmak isterken ayağından yaralanan müşteki Serap Naktan'a söz verildi.

Naktan, olay anında Ağulcan A'nın eşine "Çocuğu bırak. Bırakmazsan seni de çocuğu da öldürürüm" dediğini belirterek, "Ardından eşine ağır hakaret ve küfür etti. Ben sanığa müdahale etmeseydim döner bıçağıyla eşine vurmaya devam edecekti. Sırtından sarılarak engel olmaya çalıştım. Bu sırada yaralandım." ifadelerini kullandı.

Söz verilen Oğulcan A, eşiyle çocuklarına bakmadığı için tartıştığını savundu.

Erkekliğine ve babalığına laf söylendiği için gözünün döndüğünü anlatan Oğulcan A, tutuksuz yargılanmak istediğini dile getirdi.

Melek A. ise eşinin iddialarını yalanladı.

Mahkeme heyeti, sanık Oğulcan A'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Adliye çıkışında Fethiye Kadın Platformu üyeleri, Melek A'ya destek gösterisi yaptı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Melek A, eşinin kendisini öldürmeye çalıştığını kabullenmiş olmasına rağmen karar çıkmadığını kaydetti.

Mahkemenin bir an önce sonuçlanmasını isteyen Melek A, "Kısa sürede, en caydırıcı cezayı almasını istiyorum. İnşallah istediğimiz sonuca ulaşacağız." dedi.

Seydikemer Eşen Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar eden Oğulcan A, geçen yıl 19 Mayıs'ta eşi Melek A'yı Fethiye'deki alışveriş merkezi önünde döner bıçağıyla bacağından yaralamıştı.