İZMİR (AA) - İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanmak istediği eşini öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık ile tutuksuz 5 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kadir Alay ve taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Emine Şentüfekçi Tezcan katıldı.

Tutuksuz yargılanan 5 sanık duruşmaya katılmadı.

İddia makamı, esasa ilişkin mütalaasını tekrar ettiğini belirtti.

Tutuklu sanık Alay, öldürdüğü eşiyle tesadüfen karşılaştığını söyledi.

Olayın gizli bir yerde meydana gelmediğini belirten Alay, "Keşke gitmeseydim, eşim ölmeseydi. Onun yerine ben ölseydim. Namus ve şerefim üzerine yemin ederim ki pusu kurarak bu suçu işlemedim. Yalan söylemiyorum. Takdir mahkemenindir." dedi.

Mahkeme heyeti, Alay'a, "tasarlayarak eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yaralanan Hakan Ç'yi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 18 yıl hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca sanık hakkında haksız tahrik indiriminin uygulanmadığını bildirdi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Münir B. ve Faruk Ş'nin üzerlerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle beraatlerine karar veren heyet, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D'yi ise "suçluyu kayırma" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı.

- Olay

Seferihisar'da 25 Nisan 2016'da, 2 çocuk annesi Simge Ay (24), boşanmak istediği için cezaevinden izin alan kocası Kadir Ay tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Olayda, Hakan Ç. de ayağından yaralanmıştı.

Savcılık tutuklu sanık Kadir Ay hakkında "tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet hapis cezası istemişti.

Savcılık ayrıca Kadir Ay'a yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz sanıklar Münir B, Faruk Ş, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ise "suçluyu kayırma" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.