MADRİD (AA) - Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro muhaliflerinden ve 2015 yılından beri ev hapsinde tutulan eski Caracas Belediye Başkanı Antonio Ledezma, sığındığı Kolombiya üzerinden İspanya'nın başkenti Madrid'e geldi.

Her gün sabah ve akşam saat 8'de polis kontrolünde tutulduğu ev hapsinden geçen cuma günü kaçarak arabayla Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya geçen 62 yaşındaki Ledezma, tarifeli bir seferle bu sabah Madrid'e ulaştı.

Madrid Havaalanı'nda eşi, iki kızı ve bazı dostları tarafından karşılanan Ledezma gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün İspanya'ya gelince kendimi özgür hissettim. Dağılmış bir vaziyette olan Venezuela uçurumun eşiğinde. Acı çeken bir halkın içinden geliyorum. Ama Venezuela pes etmeyecektir. Venezuela'da demokrasiyi en kısa zamanda tekrar ayağa kaldırmak gerekiyor." dedi.

Venezuela'da "diktatörlüğün kurbanlarından biri olduğunu" savunan Ledezma, "sürgünde bulunduğu süre içinde ülkesine yardım etmek için çaba göstereceğini" ifade etti.

Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da ülkesinde katıldığı "Sosyalist Adaletin Büyük Misyonu" adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Ledezma hakkında "vampir" ifadesini kullanarak, kendisine "yeni hayatında mutluluklar" dilediğini belirtti.

Maduro, "Dünyada özgürce uçan vampir Antonio Ledezma şimdi korunan bir vampir olarak büyük bir hayat yaşamaya ve Gran Via Caddesi'nde şarabını içmeye İspanya'ya gidiyor." diye konuştu. Venezuela Devlet Başkanı, İspanya'dan Ledezma'yı iade etmemesini isterken, "İspanya, vampiriyle baş başa kalsın. Madrid'in gece hayatı onu korusun." dedi.

Venezuela Savcılığı tarafından hükümete karşı gelmek ve suç örgütü kurmakla suçlanan ancak bu zamana kadar yargılanmayan Ledezma, bugün İspanya Başbakanı Mariano Rajoy tarafından kabul edilecek.