ÇORUM (AA) - Çorum'da eski eşi ile kayınbiraderini tüfekle öldürüp yaralı halde kaçtıktan sonra yakalanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Üçtutlar Mahallesi'nde eski eşi Gamze Kuru ile beraber yaşadığı ağabeyi Ramazan Kuru'yu tüfekle öldürerek yaralı halde kaçan ve polis tarafından saklandığı evde yakalanan Yakup M'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen zanlının savcılık sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

İfadesinde, eski eşini öldürme kastı olmadığını, kıskandığı için bazı konularda kendisini uyarmak amacıyla evine gittiğini öne süren Yakup M, kayınbiraderiyle arasında çıkan tartışma sonrası olayın gerçekleştiğini iddia etti.

- "Koruma kararının çıktığı gün bu üzücü olay meydana geldi"

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, gazetecilere yaptığı açıklamada, öldürülen Gamze Kuru'nun olaydan bir gün önce eski eşi Yakup M. tarafından darp ve tehdit edildiği gerekçesiyle emniyete giderek şikayetçi olduğunu söyledi.

Şikayet üzerine savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldığını anlatan Yurdagül, "Soruşturma kapsamında Gamze Kuru için koruma kararı verildi. Koruma kararı faile de bildirilmiş, Gamze Kuru'nun ev ve iş yerine yaklaşmaması, şiddete yönelmemesi gerektiği konusunda telefonla bilgi verilmiştir ancak maalesef koruma kararının çıktığı gün bu üzücü olay meydana geldi. Fail ve olayda kullandığı silah aynı gün içinde ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yaşayan Yakup M. (35), bir süre önce boşandığı bir çocuk annesi Gamze Kuru (30) ile görüşmek için dün Çorum'a gitmiş, burada eski eşi ile ağabeyi Ramazan Kuru'yu (34), aralarında çıkan tartışmanın ardından tüfekle vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından yaralı halde kaçan Yakup M, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince saklandığı apartman dairesinde yakalanmıştı.

Gamze Kuru'nun, eski eşi Yakup M. tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu öğrenilmişti.