MERSİN (AA) - Mersin'de eski eşini otobüs durağında beklerken 10 bıçak darbesiyle öldürdüğü ileri sürülen sanığın, müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesine, tutuklu Z.Y. (56) ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı duruşmada, maktul Ümmi İ'nin (47) olaydan önce polis merkezine başvurarak koruma kararı aldırdığı bilgisini katılımcılarla paylaştı.

Olayın yaşandığı gün görevli olan polis memuru Coşkun Ö, sanığı bir bağ evinde yakaladıklarını, alınan ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiğini söyledi.

Mütalaası istenen mahkeme savcısı, olayın tasarlayarak işlendiğini belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Esasa ilişkin savunması istenen sanık Z.Y, eşinin kendisini aldattığını iddia etti.

Karısını çok sevdiğini öne süren Z.Y, "Sürekli barışmak istediğimi söylemem rağmen benden ayrılmak istiyordu. Olaydan bir gün önce beni aradı ve yanına çağırdı. Yanına gittiğimde işe gittiği dolmuş durağında bir erkek ve kadın arkadaşı vardı. Gülerek kahkaha atıyordu. Beni görmezden geldi. Yanımda bıçak vardı. Olay burada böyle yaşandı." diye konuştu.

Sanığın kızlarından Mine M. de sanık babasının savunması üzerine tepki göstererek, "Evlatlarının yanında sen annemi nasıl aldatmakla suçlarsın. Sen sadece annemi değil, hepimizi birden öldürdün. Seninle öbür dünyada görüşeceğiz." ifadesini kullandı.

Sanığın diğer kızı Habibe M. ise sanık babasının savunmasına ilişkin, "Babam olayı tasarlayıp annemi öldürdü. Biz annemi sürekli babamdan saklıyorduk." dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Habibe M, duruşma sırasında babasına dönüp tepki gösterirken "Senin gibi baba olmaz olsun" diyerek mahkeme salonunu terk etti.

Müşteki avukatları, maktul hakkındaki iddialarını reddederek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı da mütalaaya ilişkin savunma yapabilmek için ek süre talep ederek müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatının savunmalarının yazılı olarak iletilmesi şartıyla ek süre talebini kabul edip Z.Y'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Merkez Toroslar ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesi'nde Z.Y, durakta bekleyen eski eşi Ümmü İ'yi 10 yerinden bıçaklamış, ağır yaralanan kadın Mersin Şehir Hastanesi'nde 43 gün yoğun bakımda kalarak hayatını kaybetmişti.

Sanık Z.Y'nin, merkez Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Yaylası'nda bir bağ evinde saklandığını belirleyen ekipler, adrese düzenledikleri operasyonda şüpheliyi gözaltına almak istemiş, sanık bu esnada tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunmuştu.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen sanık hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.