ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı olarak görev yapan eski korgeneral Yıldırım Güvenç'in de arasında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar eski korgeneral Yıldırım Güvenç, Cüneyt Soyraç, Mustafa Albayrak, Emrullah Kaya, Önder Kamiloğlu, Oğuzhan Güney, Tahmazhan Berk ve Abdullah Yiğit ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, dava dosyasına gelen evrakı ve tanık beyanlarını okuduktan sonra sanıklara ve müdafilerine söz verdi.

Beyanlara karşı söz alan sanık Güvenç, gelen tanık ifadelerinde kendisiyle alakalı olumsuz bir şey olmadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Daha önceki celselerde dinlenen tanıklar benim darbe girişimine karşı nasıl mücadele ettiğimi anlattılar. Ayrıca dijital veriler analiz edildi, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bu hususlar dikkate alınarak beraatımı talep ediyorum."

Tutuklu sanık Albayrak da olay günü verilen emir üzerine görev yerine gittiğini birinci sicil amirinin izni dahilinde herhangi yasa dışı bir eyleme katılmadığını öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Diğer sanıklar ve avukatların beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı Mustafa Albayrak'ın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Ekim'e erteledi.

- 10 Mayıs'ta tahliye edildi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden sanık Güvenç ile 7 kişinin dosyası ayrılırken, 10 Mayıs'taki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Dönemin Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı eski korgeneral Yıldırım Güvenç'in, darbecilerin hazırladığı sözde "görevlendirme listesinde" TRT Genel Müdürlüğüne atandığı belirtilmişti.