TEKİRDAĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen eski polis memuru Nurullah Ataç, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ataç ve avukatı katıldı.

Ataç, duruşmadaki ifadesinde, FETÖ diye bir örgütü tanımadığını ve örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock'u kullanmadığını öne sürdü.

Vatanını, milletini seven, görevde olduğu zamanlarda asla görevden kaçmayan biri olduğunu ileri süren Ataç, "Benim FETÖ veya başka bir örgüt ile uzaktan yakından ilgim yoktur. Böyle bir örgütün varlığını ilk kez basından duydum. Ben vatanıma, milletime ihanet etmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beratimi talep ediyorum." diye savunma yaptı.

Sanığın avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğununu savunarak, tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanığın suçunun sabit olduğunu, örgütün gizli haberleşme programın olan Bylock kullandığının emniyet raporları ve HTS kayıtları ile sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.