ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuklu sanık Ömer Kutlu'nun yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık Kutlu (31) ile avukatı hazır bulundu.

İddianamedeki suçlamaları reddeden sanık, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme başkanı, görevinden ihraç edilen eski astsubay ve bilişim uzmanı tutuklu sanığa hakkındaki iddianameyi okuduktan sonra, "Daha önce de birçok dosyanın iddianamesinde tekel bayilerinin ankesörlü telefonundan sohbetlere çağrılma durumuna şahit olduk. Sohbet evlerinde bulunma ve bir tekel bayisinden kontörlü telefondan aranarak, sohbete çağrılmana ilişkin savunman nedir?" sorusuna, sanık, "Ben bu yapının hiçbir sohbetine katılmadım. Ankesörlü telefondan ya da bir tekel bayisinin telefonundan aranmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Farklı bir FETÖ davasından tutuklu olan ve bu dosyada tanıklık yapan Mehmet Çelik, huzurdaki sanığı tanıdığını belirterek, "2008 ile 2011 yıllarında Sivrihisar'da Ömer'le ev arkadaşlığı yaptık. Evimize gelen 'doktor' lakaplı Murat Kemal Cantürk ile Murat isminde tanıdığımın vasıtasıyla tanıştım. Bu kişi evimize dini sohbet amaçlı 3-4 kez geldi. Sohbet toplantılarında Fethullah Gülen kitapları okunurdu." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 8 Mayıs'a erteledi.