Hastane sürecinde hasta yataklarında rahat olan bir hasta eve geldiğinde rahatsız bir yatakla karşı karşıya kaldığında rahatsızlık boyutu strese dönüşür. Hele hele felçli bir hasta ise bu hastalığının gidişatında olumlu etkiler yaratmaz. Ev tipi hasta yatağı en çok bilinen medikal yatak gruplarındandır. Bu yataklar hastanın kilosuna, yatakta yatma süresine ve rahatsızlığına göre detaylandırılıp hastaya sunum yapılır.

Ev Tipi Hasta Yatağı Nedir ve Neden Kullanılır

Ev tipi hasta yatağı; evde tedavisine devam edecek hastalar için üretilmiş yatak tipleridir. Özellikle felçli ve yatalak hastalar için veya zorlu bir ameliyat geçirmiş olanlar için bu tip yataklar tercih edilir. Ayağa kalkamayan, kendi başına hareket etmesi güç olan hastalar için de uygundur.

Ev Tipi Hasta Karyolaları Nasıl Temin Edilir

Hastane sürecinden sonra evde iyi bakılması gereken hasta tipleri vardır ki, bu kişilerin rahat ettirilmesi çok önemlidir. Özellikle felçliler için ev tipi hasta karyolası hem hastanın kişisel konforunu ve en önemlisi de psikolojisini olumlu etkileyen ürünlerdir. Bu tip yataklar medikal satan mağazalarda gerek satılık gerek kiralık olarak rahatlıkla temin edilebilir. Ev tipi hasta yatağı kiralama hizmetini bir çok medikal firması vermektedir.

Ev Tipi Karyolalarda Ekstra Aparatlar

Ev tipi hasta karyolası yine tercihe bağlı olarak ek aparatlarla zenginleştirilebilir. Mesela hastanın tuvalet ihtiyacını karşılayabilmek için lazımlıklı temin edilebilir. Böylelikle hem hasta bezi kullanımındaki zorluk durumu aşılmış olunur hem de hasta için bu durum çok daha az stres kaynağı olacaktır. Rahatsızlığa bağlı olarak serum askısı aparatı da tercih edilebilir. Bu da ciddi bir ihtiyaçtır. Elektrik kesintileri yaşandığında hastanın sıkıntılı bir duruma girmemesi için bu yataklar hasta yatağı motorları ile de çalıştırılabilir. Böylelikle olumsuz süreç yaşanmaz.

Ev Tipi Hasta Yatakları Kategorileri

Ev tipi hasta yatakları manüel yada elektrikli olmak üzere 2 kategoride bulunur. Motor tipleri açısından değerlendirilirse baş ve ayak kısımları hareket ettirilebilme özellikli olarak iki motorludur. Bu tipler genelde en çok tercih edilenlerdir. Bazalı olması hasta ihtiyaçlarının her an el altında olmasını da sağlar. Tedavi esnasında hasta psikolojisi işin en önemli kısmı olduğundan hasta konforu deyim yerindeyse dört dörtlük düzenlenmelidir. Bu kategorilere havalı hasta yatağı grubu da eklenebilir.

Hasta Karyolası Ölçüleri

Ev tipi hasta karyolası doğru seçilmiş olduğu takdirde hem kendisi hem de bakıcısı için büyük kolaylık sağlar. Doğru seçilmiş bir yatak tedavinin aşama aşama doğru şekilde ilerlemesini, yatak yaralarının oluşmamasını, tedavinin aksamamasını ve hasta psikolojisinin bu durumdan olumsuz etkilenmemesini sağlar. Hasta yatakları en 90 cm boy 1.90 yerden yükseklik ise 40 cm dir. Hastanın güvenliğinin sağlanması için yanlarda korkulukları mevcuttur. Yatak sabitlenme özelliği olduğundan istek dışında asla hareket etmez bu da hasta güvenliğidir.

Hasta Yatakları İle Rahat Edilir

Ev tipi hasta yataklarında standart anlamda ihtiyaçlar karşılanır. Bir kumanda yardımı ile hasta için önemli olan baş ve ayak kısımları ihtiyaca göre ayarlanabilir. Bu bölgelerin hareketliliği hasta konforu için çok önemlidir. Dolayısıyla da tedavinin seyri için de olumlu adımdır. Ev tipi hasta yatakları; ev ortamında tedavi görmesi gereken hastalar için tercih edilir. Diğer taraftan genel kullanıma da uygun olan bu yataklar; bakım ihtiyacı olmayanlar için de 2 motorlu hasta karyolaları kullanıma uygundur. Bakım ihtiyacı olan hastalar için ise tercih her zaman 3 veya üzeri motor seçenekli ev tipi hasta karyolaları olmalıdır.

Tedaviye Cevap Veren Hasta Yatakları

Bu tip karyolalarda hareketlilik özelliğinin sağlanması, oda içerisinde 4 tekerlekli olması sebebiyle kullanım imkânı sağlanması, yan korkulukları ile hastanın düşme tehlikesinin önlenmesi, ortopedik yatak seçimi ile hastanın alt kısmının hava alması dolayısıyla yara oluşumlarının engellenmesi sağlanacaktır. Hastanızın ihtiyacına göre; tedavisine cevap verebilecek düzeyde hasta karyolaları hakkında bilgi almak ve beraberinde en uygun seçimle hizmet almak isterseniz uzman personelimizle sizinle beraberiz. Sağlık aşaması hastamızla ve sizle birlikte bizim için de en konforlu ve sorunsuz geçmesi tek arzumuzdur. Bu yazıda bahsi geçen ürünlerimizi https://www.radikalmedikal.com web sitemizi ziyaret ederek daha detaylı inceleyebilirsiniz.