İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı veya iltisakı olduğu gerekçesiyle Marmara Üniversitesinin eski ve yeni 42 çalışanı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyonda, 29 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ'nün üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Marmara Üniversitesinde halen görev yapan 24 personelin de aralarında bulunduğu akademik, idari ve kamu işçisi statüsündeki 42 kişinin FETÖ/ PDY terör örgütüyle irtibatı veya iltisakı olduğu belirlendi.

Bank Asya'daki hesabını FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı üzerine artırdığı ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için İstanbul sulh ceza hakimliğince gözaltı, arama ve el koyma kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyon sonucu 29 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında, Prof. Dr. Fuat Dede, Prof. Dr. Yakup Yıldırım, Doç. Dr. Cevdet Kaya, Doç. Dr. Şafak Sağlam ve Doç. Dr. Recep Yenitepe ile 8 araştırma görevlisinin bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, rektörlük binasında görevli bir bilgi işlem personelinin de gözaltına alındığı ve bu personelin kullandığı bilgisayarlarda inceleme yapıldığı bildirildi.

Şüphelilerden, 1'i doçent 3 kişinin savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Zanlılardan 26'sının işlemleri sürerken diğer 13 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.