ANKARA (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 3 astsubayın bugün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduklarını kabul ederek, teslim oldukları öğrenildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın'ın teslim olarak FETÖ üyesi olduğunu kabul etmesinin ardından örgütteki çözülme devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre son olarak bugün, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 3 astsubay daha polise teslim olarak, FETÖ mensubu olduklarını itiraf etti.

- Son üç ayda itirafçı sayısı 72

Buna göre, Burak Akın'ın teslim olmasının ardından başlatılan soruşturmalarda gözaltına alınan kişi sayısı, bugünkülerle birlikte 20'ye yükseldi.

Daha önce gözaltına alınan 17 şüpheliden 6'sının örgütte "mahrem imam" pozisyonunda bulunduğu, 11'inin ise itirafçı olduğu belirtildi.

"Mahrem imam" pozisyonunda bulunan şüphelilerden Metin B'nin, GATA'daki FETÖ mensubu subayların "abisi" konumunda olduğu bildirildi.

Başsavcılığın soruşturmaları kapsamında son üç ayda itirafçı olan kişi sayısının ise son şüphelilerle birlikte 72'ye yükseldiği kaydedildi.