TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, 11'i tutuklu 20 sanık ile avukatları katıldı.

Ankara Adliyesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan tutuksuz sanık Emrah Z. savunmasında, etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Emrah Z, örgüt ile tanışıklığının lise yıllarına dayandığını belirterek, tamamen ders çalışmak ve dini eğitim almak için sohbetlere gittiğini ifade etti.

Sanık Emrah Z, 31 Mart 2017'den bu yana açıkta olduğunu hatırlatarak, şunları anlattı:

"Daha önce Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nda olay yeri inceleme ekibinde astsubay olarak görev yapıyordum. Ben Tekirdağ'a geldiğimde 'Kemal' kod adlı bir şahıs aradı. Benimle görüşmek, iletişim kurmak istediğini söyledi. Ben de kendisi ile tanıştım. Bu görüşmeler 2014 yılına kadar sürdü. Görüşmelerde benden başka kimse olmuyordu. Dinler arası diyalog gibi konuların medyaya yansıması beni uzaklaştırdı. Bu gibi konular bana ters geliyordu. Çünkü bu konuda diğer din sorumluları bizim din görevlilerimizin üstündeymiş gibi anlatılıyordu. 2014'te Tekirdağ'da AK Parti karşısında kim güçlüyse ona oy vermem gerektiğini söyledi. Ben de sağ görüşlü bir insan olduğum için reddettim. Sonra uzaklaştım bu yapıdan."

"Kemal" kod adlı kişinin daha sonraki sohbetlerde Bank Asya'nın zor durumda olduğunu ve para yatırılması talimatı verdiğini belirten Emrah Z, "Kemal kod alı şahıs, zor günler geçiren Bank Asya'ya destek olmamı, para yatırmamı söyledi. Benim veya ailemin üstünde bir mal varsa onu satmamızı, sonra oradan gelecek parayı da bankaya yatırmamızı söyledi. Ben bu yapının örgüt olduğunu bilmiyordum. Bilseydim hiç içlerine girmezdim." ifadelerini kullandı.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.